Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 18 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Huisdieren: de hondenkoekjes van Yvette van Boven

Het is geen geheim dat we hartstikke verliefd zijn op Hughie, het hondje van Yvette van Boven. Toen we dan ook zagen dat Yvette in haar nieuwe boek Home Made Basics een recept voor Hughie’s favoriete koekjes heeft opgenomen, wisten we dat we dat met je wilden delen. Met dit recept maak je circa 80 kippenbotjes (hondenkoekjes).

Iets om áltijd weer blij van te worden: het nieuwste boek van Yvette van Boven is uit! In Home Made Basics leert Yvette je hoe je álles zelf maakt. Yep, álles. Van verse tortilla’s tot zelfgemaakte gnocchi. Moeilijk? Yvette belooft van niet. Dit boek is voor iedereen. En zelfs je hond gaat er dus blij van worden, met dit recept voor kippenbotjes (hondenkoekjes).

Yvette: “Nee, niet schrikken: honden mogen geen échte kippenbotjes eten vanwege splintergevaar, maar deze wel hoor. Deze koekjes gemaakt met goed gegaard kippenvlees zijn slechts in de vorm van een botje. Hughie is er dol op!”

> Benieuwd naar Hughie? Culy ontdekt de keuken van Yvette van Boven (en haar nieuwe servieslijn!)

Hondenkoekjes van Yvette van Boven
Bron: Oof Verschuren / Home Made Basics

Zo maak je kippenbotjes (hondenkoekjes)

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Pureer de kip, rijst, het kookwater van de kip en het ei in een keukenmachine of blender tot een dikke pasta. Meng met een spatel de bloem erdoor tot een stevig deeg ontstaat. Leg het deeg op een met bloem bestoven aanrecht, kneed het deeg nog een paar keer goed door en voeg indien nodig een snuf bloem of een drup kookwater toe.

Bestuif het aanrecht opnieuw met bloem. Rol het deeg uit tot een lap met een dikte van ½ cm en steek of snijd hondenkoekjes uit. Veeg de resten bij elkaar en rol die opnieuw uit om meer koekjes uit te steken. Ga door tot het deeg op is.

Leg alle koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 25 minuten mooi lichtbruin.

Bewaar de kipkoekjes in een luchtdicht afsluitbare doos in de koelkast of vriezer.

Home Made Basics - Yvette van Boven

Home Made Basics van Yvette van Boven (uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) is nu te koop voor € 39,99. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.