Diner 15 feb 2016 Culy

Culy Homemade: supermakkelijk suddervlees uit de slowcooker

In principe zijn we op de Culy redactie groot voorstanders van zo veel mogelijk zelf maken, maar voor dit recept voor suddervlees uit de slowcooker maakten we een uitzondering. Wil je weten waarom? Lees dan vooral verder.

We hebben natuurlijk niet altijd evenveel tijd om alles zelf te maken, dus een cheat hier en daar kan prima, maar pakjes en zakjes gebruiken we écht zelden.

Tót we stuitten op een artikel van de New York Times over een gerecht waar kokend Amerika van in de ban is: de Mississippi roast, gemaakt met kant-en-klare jus én een mix voor ranch dressing. We werden nieuwsgierig en besloten het heft in eigen handen te nemen door aan de slag te gaan met het originele recept.

Het recept

Leg het vlees in de slowcooker. Verdeel hierover de jus- en kruidenmix, de boter en de pepers. Giet het water erbij, leg de deksel op de pan en zet op de hoogste stand. Laat zo in acht uur garen.

Serveer met aardappeltjes en een salade of een lekkere stamppot.

Geen slowcooker? Gebruik een braadpan of stoofpot

Tip: heb je geen slowcooker? Braad het vlees dan eerst in een (ovenbestendige) braadpan met dikke bodem aan in een klont boter en breng op smaak met de kruiden.

Voeg de pepertjes samen met het water en voldoende runderbouillon toe zodat het vlees ten minste een centimeter onder staat. Stoof 4 à 5 uur op laag vuur of in een oven op 150 graden.

Mississippi roast2 suddervlees

Het bordje is afkomstig uit de toffe webshop van Kookmeisje, boordevol vintage servies.

Voor 6-8 personen

  • 1 kilo sukadelappen
  • 1 zakje kant-en-klare jus (naturel)
  • 2 zakjes mix voor kruiden-knoflook dressing (bijvoorbeeld van Calvé)
  • 6 ingelegde groene pepertjes (te vinden bij de olijven in de supermarkt)
  • 150 gram roomboter
  • 100 milliliter water
Reageer op artikel:
Culy Homemade: supermakkelijk suddervlees uit de slowcooker
Sluiten