Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Diner 9 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: sesamkip, beter dan de take-away!

Sesamkip vind je terug op het menu van menig Chinese take-away. Het is een populair gerecht, bestaande uit botermalse kip en een zalige saus vol smaken. Dit recept voor sesamkip maak je heel gemakkelijk zelf thuis en is beter dan die van de take-away. Ja: dat durven we te zeggen.

Chinese sesamkip is erg makkelijk om te maken, je hebt er alleen wel een behoorlijk lijstje aan voorraadkastingrediënten voor nodig. Laat je daar niet door afschrikken, waarschijnlijk heb je daarvan vrijwel alles al in huis. Dit gerecht heeft verder niet veel nodig, hooguit wat gekookte rijst en bijvoorbeeld zoetzure komkommer.

De kip bak je in de oven, terwijl je de saus in een pannetje op het fornuis laat pruttelen.

Sesamkip
Bron: Culy.nl

Sesamkip: het recept

Verwarm de oven op 200 graden.

Meng de kip in een kom met de maïzena, sesampasta, rijstwijn en een beetje zout. Laat 20 minuten marineren.

Meng in een andere kom de bloem met de sesamzaadjes en witte peper. Haal de stukken kip door het bloemmengsel en zorg dat alles goed bedekt is.

Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kip 14 minuten in de oven. Keer de stukken halverwege om.

Maak ondertussen de saus. Verhit de olie in een wok op hoog vuur en roerbak hierin de knoflook gedurende 10 seconden. Schenk de rijstwijn erbij en kook 10 seconden mee.

Roer de bouillon, rijstazijn, sojasauzen, sesamolie en suiker erdoor en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 2 minuten zachtjes pruttelen.

Meng de maïzena met het water erdoor en roer tot de saus dik genoeg is, zodat het aan een lepel blijft plakken. Schep de stukken kip voorzichtig door de saus en besprenkel met de bosui en wat extra sesamzaadjes. Serveer met rijst.

Meer recepten met kip:

Sesamkip recept
Bron: Culy.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.