Recepten 23 mei 2016 Culy

Culy Homemade: snelle Mexi­caan­se oven­scho­tel met pittige Chipotle saus

Sinds kort heeft Calvé nieuwe heerlijke pittige sauzen, waaronder een pittige Chipotle saus. Wij maakten er een heerlijke Mexi­caan­se oven­scho­tel mee.

De Mexican Chipotle saus is één van de drie nieuwe pittige sauzen van Calvé. De saus is medium heet en gemaakt met to­ma­ten, ui­en en ge­rook­te chi­pot­le chi­lipe­pers.

Hij smaakt goed bij taco’s, wraps en tortilla’s. Maar ook is het heerlijk als vervanger voor mayo bij gebakken aardappeltjes, of als marinade bij een goed stuk vlees.

Deze Mexicaanse ovenschotel staat binnen een halfuur op tafel en zit naast boordevol lekkers (gehakt, kaas, tortilla chips) ook vol met gezondere ingrediënten (mais, bonen en tomaten). Dus, haal je mooiste ovenschaal uit de kast en beginnen maar!

Recept

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak het rundergehakt rul en bijna gaar in een koekenpan. Voeg de Chipotle saus en de tomatenblokjes toe, roer goed door en breng op smaak met zout. Warm een paar minuten door.

Verdeel de helft van de tortillachips over een ovenschaal. Op deze manier krijg je zachtere chips onderin, en krokante chips bovenop. Lékker! Verdeel hierover het gehaktmengsel.

Laat de mais en kidneybonen uitlekken en verdeel gelijkmatig over de laag gehakt. Strooi de helft van de geraspte kaas hier overheen.

Calve ovenschotel Chipotle3

Verdeel hier de andere helft van de tortillachips over en bestrooi deze met de andere helft van de geraspte kaas.

Zet de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven op 180 graden. Houd de ovenschotel goed in de gaten; je wil niet dat de kaas verbrandt.

Serveer de hete ovenschotel met een paar lepels koude crème fraîche en wat extra Chipotle saus.

Calve ovenschotel Chipotle4 Calve ovenschotel Chipotle5

Reageer op artikel:
Culy Homemade: snelle Mexi­caan­se oven­scho­tel met pittige Chipotle saus
Sluiten