Culy
Culy Recepten 17 mei 2016

Culy Homemade: laksa curry met noodles

Vandaag op het menu: een laksa curry met rijstnoodles. Deze curry vind je in Maleisië, Singapore, Indonesië en Thailand, maar wij zetten ‘m ook in Nederland op tafel.

De Singaporese laksa curry is superpopulair, en stond zelfs in de CNN World’s 50 best foods. Traditioneel wordt deze laksa gemaakt met kokosmelk en vind je rijstnoodles, garnalen (of andere schaal- en schelpdieren) en koriander in de kom.

Tegenwoordig wordt er volop gevarieerd met de ingrediënten; zo worden er laksa’s met tofu of kreeft verkocht in Singapore. Het broertje van de laksa curry is trouwens de asam laksa, waar geen kokosmelk in zit, maar juist veel zurige tamarinde.

Onze laksa curry maken we met de curry paste van Conimex als basis, die een beetje pittig is. Deze paste is gemaakt met galangawortel, knoflook, chilipeper, citroengras en kerrie.

Recept

Kook de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel ze daarna koud af, zodat ze niet meer verder garen, en verdeel de noodles over twee kommen.

Snijd de tofu in blokjes of reepjes en bak ze een paar minuten in wat olie in een koekenpan knapperig.

Verhit olie in een wok op hoog vuur en bak hierin de currypasta een paar minuutjes aan. Let op: laat hem niet aanbranden! Voeg de bouillon en suiker toe, roer goed door. Zet het vuur zachter en voeg de kokosmelk en vissaus toe. Laat dit zachtjes pruttelen.

Voeg de schoongemaakte garnalen toe en laat een paar minuutjes in de pan tot ze nét gaar zijn. Proef de soep: moet er nog wat peper of zout bij?

Giet de curry over de noodles in de kommetjes. Garneer met de gebakken tofu, koriander en taugé.

Conimex laksa curry

De Conimex Curry Pastes vind je in de supermarkt voor € 1,99. Het handige is dat deze zakjes de ideale hoeveelheid bevatten voor een curry voor 2 personen. Je blijft dus niet met halflege potjes thuis zitten.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: laksa curry met noodles
Sluiten