Culy Homemade: kokos-cashewnoten

Een lekkere snack én een heerlijk geurend huis inéén: je bokst het voor elkaar met deze kokos-cashewnoten. Door ze low & slow te roosteren in de oven, krijgen ze een knapperig jasje.

Dit recept van Bake. Eat. Repeat. is super makkelijk, het kost alleen wat tijd. Nou ja, oventijd. Anderhalf uur om precies te zijn. Dus ja: je moet even wachten. Maar dan kun je ondertussen Culy.nl van voor tot achteren lezen.

cashewnoten met kokos

Zo maak je deze kokos-cashewnoten

Verwarm de oven voor op 125 graden.

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.

Meng in een grote schaal de suiker met de kokosrasp en het zout.

Klop ondertussen het eiwit met de vanille in een keukenmachine, tot het schuimend is.

Kieper de cashewnoten in de kom met eiwit en meng tot alle noten bedekt zijn. Giet ze daarna over in de kom met het kokosmengsel. Schud de kom (of meng met een houten lepel) net zolang tot alle cashewnoten een jasje van kokos aan hebben.

Spreid de kokos-cashewnoten uit op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Waarschijnlijk ligt er ook nog wat los kokosrasp tussen, maar dat is niet erg.

Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak 1 uur en 15 minuten, tot de kokos-cashewnoten goudbruin en knapperig zijn.

kokos-cashewnoten

Voor een flinke kom vol:

  • 300 gram ongezouten cashewnoten
  • 175 gram kristalsuiker
  • 30 gram kokosrasp (ongezoet)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel vanille-extract
Reageer op artikel:
Culy Homemade: kokos-cashewnoten
Sluiten