Culy Homemade: gepofte en gevulde zoete aardappels op 4 manieren

Zoete aardappels zijn echte superhelden in de keuken: je kunt er zó veel lekkere dingen mee doen! Wij besloten ze te poffen en te vullen. En dan niet één keer, maar op 4 verschillende manieren! Met een knipoog naar de keukens van Griekenland, Spanje, Japan en het Midden-Oosten. 

Kies jouw favoriet of maak ze allemaal tegelijk, voor een feest van kleuren en smaken.

Op z’n Grieks

Deze gepofte zoete aardappel vullen we met tzatziki, verkruimelde feta, knapperige radijs en rode ui. Lekker met gedroogde oregano en verse munt!

gevulde zoete aardappel met feta en tzatziki

Gevulde zoete aardappel met feta

Op z’n Spaans

Chorizo, tomaat, gerookt paprikapoeder (pimentón)… waan je je al in Spanje? Wacht maar tot je een hap neemt van deze gepofte zoete aardappel met tomaat, verkruimelde chorizo en knoflookyoghurt met pimentón.

>gevulde zoete aardappel met chorizo en tomaat

Gevulde zoete aardappel met chorizo

Op z’n Japans

Het zachte, zoete vruchtvlees van de gepofte zoete aardappel, de romige mayonaise met een vleugje sojasaus, pittige Sriracha en friszure limoen: dit is een feestje voor je smaakpapillen!

>gevulde zoete aardappel met limoen en soja-mayo

Gevulde zoete aardappel met limoen

Op z’n Midden-Oosters

Deze gevulde zoete aardappel bevat de smaken van het Midden-Oosten. Saffraan-yoghurt, geroosterde kikkererwten en een vleugje munt. Lekker bij couscoustabouleh of een salade.

>gevulde zoete aardappel met kikkererwten

Gevulde zoete aardappel met kikkererwten

Meer over aardappels poffen:

Reageer op artikel:
Culy Homemade: gepofte en gevulde zoete aardappels op 4 manieren
Sluiten