Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 19 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: crunchwrap suprême van Taco Bell (krokante wraps met veel kaas en gehakt)

The crunchwrap suprême (in Amerika bekend van de Taco Bell) is een decadente wrap die bestaat uit drie lagen: gekruid gehakt, vier soorten (!) kaas en (voor de vorm) een beetje sla en tomaat. Bak deze crunchy in de koekenpan en je hebt een ultieme, krokante suprême wrap. Kom maar door, zeggen wij.

Als je een fan bent van dit soort gerechten, kijk dan eens op Tasty. Daar vind je bizarre gerechten met bijzonder grote hoeveelheden kaas, gecombineerd met frituur en boter. In sommige gevallen alleen al lekker om naar te kijken. Dit recept komt van Munchies, ook een aanrader.

Crunchwrap supreme
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Crunchwrap suprême (krokante wraps met veel kaas en gehakt)

Meng het gehakt met de kruiden en bak het gehakt in een scheutje olie rul. Meng de maïzena met een klein beetje koud water en meng deze als laatste door het gehakt.

Zet ondertussen een pan met water op en breng deze aan de kook. Hang hierboven een (warmtebestendige) kom en smelt hierin de mozzarella en de smeltkaas samen met de melk. De jalapeño kun je toevoegen aan de gesmolten kaas als je een beetje pit wilt.

Nu komt het lastige gedeelte: leg 4 grote wraps apart. Leg de tostada op de andere 4 wraps en snijd rondom de wraps uit. Bewaar de overgebleven ringen en maak er krokante nacho’s van uit de oven.

Nu gaan we de crunchwrap bouwen (dit lijkt veel, maar is heel simpel). Volg deze stappen en het lukt vanzelf:

  1. Leg de grote wrap op je werkbank. Schep daarop in het midden een beetje gehakt.
  2. Schep op het gehakt een schep gesmolten kaas.
  3. Leg de tostada op de gesmolten kaas.
  4. Smeer de tostada in met een schep sour cream.
  5. Leg op de sour cream een beetje ijsbergsla en tomaat.
  6. Verdeel hierop de gruyère en de cheddarkaas.
  7. Leg de kleine (uitgesneden) wrap bovenop de kaas.
  8. Vouw de randen dicht van de wrap.
  9. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de wrap krokant. Belangrijk: begin met de gevouwen kant eerst, dan ‘plakt en bakt’ hij dicht. Keer daarna om zodat de beide kanten gebakken zijn.
  10. Snijd doormidden: je hoort direct de crunch.
Crunchwrap supreme
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.