Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 16 feb 2025
Leestijd: 3 minuten

Maak de viral Crumbl cookie zelf à la Culy (met sinaasappel)

Zoals dat bij veel trends uit Amerika gaat, is inmiddels ook de Crumbl cookie overgevlogen naar Nederland. De koeken worden voor 6 euro per stuk verkocht door bakkerijen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker, lekkerder én goedkoper. Met dit Crumbl cookie-recept à la Culy maak je de lekkerste sinaasappelkoekjes!

Crumbl cookie

Misschien is de trend je volledig ontgaan, dus we leggen het nog een keer uit. In 2024 doken deze zachte koeken ineens overal op. Crumbl Cookies, de naam van het bedrijf dat de koeken verkoopt, is een populaire Amerikaanse bakkerijketen. Ze staan bekend om hun grote, verse, luxe ‘cookies’ en hebben een wekelijks wisselend menu.

Crumbl cookies zijn de populairste koekjes van Amerika én ze komen naar NL

Crumbl cookie recept
Ogechi Chibueze voor Culy

De exclusieve koeken werden een grote hype op social media en dat ging ook gepaard met samenwerkingen met bekendheden als Olivia Rodrigo en Kylie Jenner. Een formule die goed lijkt te werken, kijk maar naar de de twintig-dollar-smoothies van biologische supermarkt Erewhon.

Net als die peperdure smoothies en Dubai-repen zien we de Crumbl Cookie ook opduiken in Nederland, mét een flink prijskaartje. Met zo’n grote hype en exclusiviteit kunnen bakkers natuurlijk zo veel vragen als ze willen. Zo hebben we dozen van zes koeken voor 28 euro voorbij zien komen. Gelukkig is het maken van deze zachte, bijna cake-achtige koeken een van de makkelijkste recepten die er zijn.

Crumbl cookie recept
Ogechi Chibueze voor Culy

Crumbl cookie recept (à la Culy)

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix de boter en suiker luchtig tot deze licht van kleur is, dit duurt ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de eieren, het vanille-extract en het amandel-extract toe en schraap goed langs de bodem en de zijkanten van de kom. Mix tot het beslag volledig gemengd is.
  4. Schraap opnieuw over de bodem en zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom. Meng met een spatel tot het Crumbl cookie-beslag volledig is gemengd. Het beslag hoort zacht te zijn, bijna als cakebeslag.
  5. Verdeel het beslag in 12 porties. Rol tussen je handen tot een bal en plet de koeken. Leg op de bakplaat.
  6. Zet de bakplaat met de koeken in de oven en bak in 10 minuten gaar. Haal uit de oven en laat de koeken afkoelen op de bakplaat. Verplaats daarna naar een koelrek en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Maak ondertussen het sinaasappelglazuur voor de sinaasappelkoekjes. Klop de boter luchtig, ongeveer 2 minuten. Doe de roomkaas erbij samen met de poedersuiker en het sinaasappelextract en eventueel kleurstof en mix tot een romig geheel.
  8. Voeg melk toe als het glazuur te stijf is. Is het te dun? Zet dan kort in de koelkast of vriezer om op te stijven.
  9. Smeer de frosting over de Crumbl cookie of creëer het iconische swirl-patroon met een spuitzak. Decoreer als laatst met de stukjes gedroogde sinaasappel. Zet de sinaasappelkoekjes vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast, om het glazuur te laten opstijven.
Crumbl cookie recept
Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer ‘viral’ recepten om te proberen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.