Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 16 apr 2025
Leestijd: 2 minuten

De makkelijkste citroen meringue-taartjes ooit (klaar in 10 minuten!)

Wie zegt dat je uren in de keuken moet zwoegen voor lekkere citroen meringue-taartjes? Vergeet ingewikkeld eiwitschuim kloppen en zelf deeg maken: met een paar slimme shortcuts tover je zo een dessert op tafel dat eruitziet alsof je er uren liefde (en techniek) in hebt gestopt. Spoiler: het geheime wapen zit ‘m in een onverwacht schap van de supermarkt…

Deze citroen meringue-taartjes hebben iets magisch: een knapperig bakje, romige vulling met een frisse twist, en een wolkje zacht eiwitschuim dat een beetje gekaramelliseerd is. Deze versie zet je in minder dan 10 minuten op tafel.

Zo doen we dat: je koopt gewoon kant-en-klare bladerdeegbakjes, vult ze met een mengsel van lemon curd en opgeklopte slagroom en maakt het geheel af met het schuim van een chocoladezoen.

Even aanbranden met een keukenbrander of kort onder de grill en klaar is je showstopper. Elegant, feestelijk én foolproof — dit is citroen meringue deluxe zonder stress.

Waarom iedereen een gasbrander in de keuken moet hebben

citroen meringues
Melvin Sturm voor Culy

Een beetje valsspelen

Soms zit het geheim van een goed dessert niet in wat je zelf maakt, maar in wát je slim gebruikt. In dit geval: bladerdeegbakjes uit de supermarkt en die onschuldige chocozoenen die je normaal bij de koffie eet.

Je haalt het eiwitschuim er voorzichtig af, laat het koekje voor wat het is en gebruikt alleen het zachte, luchtige schuim als topping voor je citroen meringues. Een beetje valsspelen in de keuken is nog nooit zo lekker geweest.

Overigens kun je ook het schuim uit een pot Marshmallow Fluff gebruiken voor deze snelle citroen meringue-taartjes.

citroen meringues
Melvin Sturm voor Culy

Makkelijke citroen meringue-taartjes in 10 minuten

  1. Meng de lemon curd en de slagroom met elkaar. Zet opzij voor later.
  2. Verwijder het wafeltje van de chocozoenen (die mag je opeten) en hak de schuimige binnenkant inclusief het chocoladelaagje fijn. Schep de ‘meringue’ in een spuitzakje.
  3. Vul de bladerdeegbakjes tot de rand met het lemon curd-mengsel.
  4. Spuit daar bovenop een royale toef van het eiwitmengsel.
  5. Brand kort af tot het eiwitschuim karameliseert of zet het 1,5 minuut onder een hete grill.
  6. Serveer direct!
citroen meringues
Melvin Sturm voor Culy

Meer paasrecepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.