Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 10 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: choripan (de Argentijnse hotdog met chimichurri)

Wie een aardig woordje Spaans spreekt, snapt ‘m wel: choripan is een met chorizo belegd broodje. In Spaanstalige landen als Bolivia, Argentinië en Peru is het gangbaar streetfood. Wij kopiëren dat idee graag en denken dat het deze zomer wel eens een hit bij de barbecue kan worden.

Voor choripan wordt een broodje gevuld met chimichurri (juist, die frisse groene saus) en verse chorizoworst. Chimmichurri maak je heel eenvoudig zelf in de blender; verse chorizoworst kun je scoren op de markt, bij slagers of bij Crisp.

Choripan
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je choripan

Maak eerst de chimichurri. Doe daarvoor alle droge ingrediënten, behalve de ui en de Spaanse peper, in een vijzel en meng tot een gladde massa. Doe er vervolgens beetje bij beetje de olie erbij. Giet daarna de azijn erbij en roer het goed door zodat er een gladde saus ontstaat. Op het einde voeg je de ui en de Spaanse peper toe en roer je alles nog eens goed door.

Bak daarna de chorizoworsten in een hete pan (of op de barbecue).

Besmeer elk broodje met een laagje van de chimichurri en leg er de gebakken worsten op. Maak de choripan af met de tomatenblokjes en zet er onmiddellijk je tanden in.

Choripan
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkere broodjes?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.