Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 14 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Chinese bami goreng uit Chin. Ind. Rest. kookboek

Hoe je het ook wendt of keert: Chinees-Indische specialiteiten zitten verankerd in de Nederlandse eetcultuur. Wie is er niet verzot op dik gevulde dumplings, fluffy bapao’s en noedels met pikante peperolie? Juist. Dit soort iconische gerechten zijn nu gebundeld in Chin. Ind. Rest. kookboek, zo’n boek dat onmiskenbaar een plekje op je wishlist verdient. Met dit recept voor Chinese bami goreng mogen we je vast warm maken.

De auteurs over dit gerecht: ”De originele bami zoals hij gegeten wordt in Hongkong wordt gemaakt op basis van eieren en is smaller en dunner dan de bami die je kent van de Chin. Ind.-keuken. Deze bami kom je overigens vaak tegen als ‘tjauw mien’ in de Javaanse en Surinaamse keuken.

Hij heeft een donkerdere kleur door de toevoeging van lichte sojasaus gecombineerd met donkere sojasaus. Voor dit recept hebben we het vegetarisch gehouden, maar je kunt er stukjes kip of char siu of juist extra groenten zoals Shanghai paksoi aan toevoegen.”

Babi pangang uit Chin. Ind. Rest. kookboek

Bami goreng
Bron: Jois Ang

Chinese bami goreng

Kook de Chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, leg de noedels op een platte schaal, doe er 2 eetlepels olie bij en dek af met een schone theedoek. Doordat je de mie hebt afgedekt, stomen de noedels nog een klein beetje door en creëer je meer ‘vering’. Laat goed afkoelen voordat je ze verder gebruikt.

Verhit 2 eetlepels neutrale olie in een wok en voeg er de geklutste eieren aan toe. Voeg zodra de eieren een beetje beginnen te stollen de mie toe. Draai het vuur middellaag en wok voorzichtig in circa 4 minuten de mie warm. Doe de groenten, behalve de taugé, erbij en wok 2 minuten. Breng op smaak met het zout, de ve-tsin en de sojasaus en voeg de taugé toe. Taugé wil je enkel even snel meewokken zodat hij lekker krokant blijft.

Draai het vuur uit en roer de sesamolie erdoor. Meng alles goed.

Schep de Chinese bami goreng op een serveerbord en voeg eventueel naar smaak wat sambal toe.

Cover Chin. Ind. Rest. Kookboek

> Chin. Ind. Rest. kookboek van Danny Lee, Ka Fai Lee, Sun Li en Yan Ting Yuen (Nijgh & Van Ditmar) is nú (online) te koop voor €38,99. 

Meer Chinese recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.