Redactie
Redactie Drankjes 1 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Bruisend het nieuwe jaar in: bubbels met een twist

Prosecco, Cava en Champagne zijn dé drankjes om het nieuwe jaar mee in te luiden. Dit jaar gaan we voor klassiekers met een twist, en fleuren we de altijd lekkere bubbels op.

Voeg bijvoorbeeld wat heerlijke perzik- of kersenlikeur toe voor een fruitig accent, of wat dacht je van een drupje Cointreau? Met een kleine hoeveelheid Martini Bianco maak je een fijne Martini Royale.

Wil je de bubbels iets minder sterk of bitter maken? Voeg dan een klein lepeltje van je favoriete jam toe, of vruchtencoulis. Een heerlijk aperitief maak je door een bolletje citroensorbet toe te voegen.

Onze persoonlijke favoriet leerden we van Rudolph van Veen: wrijf een suikerklontje over een gewassen sinaasappel en leg deze op de bodem van een champagneglas. Giet hier je drankje naar keuze over en creëer een subtiele sinaasappelsmaak. Wees niet bang dat het te zoet wordt: het suikerklontje zal – ook tot onze grote verbazing – niet oplossen.

Tot slot serveer je de drankjes natuurlijk in een prachtig en maak je het resultaat af met een suikerrandje en mooie (gesuikerde) rozenblaadjes of een framboosje. Enjoy!

Prosecco

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.