Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 11 mrt 2025
Leestijd: 2 minuten

Simpel broodje grillworst à la Culy (altijd een goed idee!)

Het is de koning onder slagerijklassiekers: grillworst. De vers gegrilde Nederlandse worst hoort thuis tussen een krokante baguette met daarbij pittige honing-mosterdmayonaise en frisse sla. Zo maak je het perfecte broodje grillworst!

Laten we eerlijk zijn: zo’n dampende plak grillworst, rechtstreeks uit de hand (vooral als je ‘m vers bij de slager krijgt) is al een traktatie op zich. Daarom maken dit broodje grillworst met goeie dikke plakken grillworst. Koop dan ook liever niet die voorgesneden dunne plakjes.

Hoewel de worst al is gegrild, grillen we hem ook nog even kort in de pan. Dat maakt de worst lekker warm en sappig, maar geeft ook een krokant laagje. Nog een paar andere upgrades zijn de honing-mosterdmayonaise, waar we wat pit aan toevoegen met Sriracha.

Oh nee: er heerst een sriracha-tekort – en daar zit best een bizarre reden achter

Broodje grillworst maken
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Verder houden we het simpel, geen poespas en ingewikkelde ingrediënten. Bij een broodje grillworst vinden we een krokante baguette het lekkerste. Maar je kunt ook kiezen voor een zacht puntje als jouw hart daar sneller van gaat kloppen.

Broodje grillworst maken
Ogechi Chibueze voor Culy

Broodje grillworst à la Culy maken

  1. Bak de baguette volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd doormidden en laat kort afkoelen.
  2. Verhit ondertussen een (grill)pan op het vuur met een laagje olie. Snijd de grillworst in plakken en bak de grillworst kort aan beide zijden, ongeveer 2 minuten per kant.
  3. Maak de honing-mosterdsaus. Doe 1 eetlepel mayonaise in een kommetje samen met 1 theelepel mosterd, 1/2 theelepel honing en 1/2 theelepel sriracha. Meng goed met elkaar en zet opzij.
  4. Besmeer de baguette met de honing-mosterdsaus. Beleg met de dungesneden sla en de plakjes grillworst en serveer het broodje grillworst direct.
Broodje grillworst maken
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer belegde broodjes waar je blij van wordt:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.