Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 22 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Bombay roll (bladerdeeghapje met snelle chutney en kaas)

Dit bladerdeeghapje met chutney, kaas en ui gaat een hit worden op jouw feestje. Een Bombay roll is namelijk alles wat je hartje begeert: makkelijk, snel en vooral: o-zo lekker.

We aten deze verrukkelijke snack voor het eerst bij OASE in Schellinkhout. Die vonden wij zó lekker dat we ‘m zelf moesten maken. Google wist ons te zeggen dat de Bombay roll is bedacht door Meera Sodha, als recept voor haar kookboek East.

Zij maakt de bladerdeeghapjes daar met een scherpe cheddar, maar die schrappen wij. Wij kiezen liever voor oude Nederlandse kaas, die wat minder scherp is. De groene chutney komt daardoor nog beter tot zijn recht.

Bombay Rolls - Indiase bladerdeeg hapjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je Bombay rolls

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Begin met de groene chutney. Voeg in een blender of keukenmachine koriander, munt, citroensap, chilipepers, komijn, zout en olie toe. Mix tot een gladde massa ontstaat. Je wil een dikkere textuur die makkelijk te verspreiden is over het bladerdeeg. Is de groene chutney te dun, voeg dan extra koriander toe.

Bebloem je je keukenblad en rol het bladerdeeg daarop uit. Besmeer het bladerdeeg met de chutney, maar houd een rand rondom van 2 centimeter onbedekt. Bestrooi daarna met oude kaas en rode ui, en houd opnieuw de rand vrij. Kluts een eitje. Bestrijk de rand met het ei en rol de hele lap op. Snijd de bombay rolls in stukken van 3 centimeter breed.

Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er ongeveer 4 centimeter tussen de bladerdeeghapjes zitten, ze zullen nog groeien tijdens het bakken. Bestrijk de zijkanten met ei.

Zet de bombay rolls 20 tot 25 minuten in de oven en bak ze goudbruin.

Maa ondertussen het sausje voor bij de Bombay rolls.

Doe alle ingrediënten voor de muntsaus behalve de yoghurt in een keukenmachine. Mix tot alles goed is fijngehakt.

Voeg het kruidenmengsel toe aan een kom, voeg de yoghurt toe en roer goed. Maak af met een scheutje olijfolie. Zet in de koelkast terwijl de Bombay rolls bakken in de oven.

Laat de krokante hapjes kort afkoelen. Serveer de Bombay rolls met de muntsaus.

Bombay Rolls - Indiase bladerdeeg hapjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer makkelijke bladerdeeghapjes:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.