Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 20 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: BLT frittata uit de oven

Handig als je veel ontbijters of lunchers over de vloer hebt: maak een frittata! Deze BLT frittata bevat – net als een originele BLT – bacon, tomaat en daarnaast spinazie in plaats van sla (want sla in een frittata, dat wordt natuurlijk niks). Je zet ‘m even aan in de pan en schuift die daarna in de oven. Ideaal!

Voor dit recept, dat afkomstig is van The Cookie Rookie, gebruik je een koekenpan die ook in de oven kan.

BLT frittata
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze BLT frittata

Bak eerst de bacon knapperig. Wij gebruiken altijd deze methode, maar het kan natuurlijk ook gewoon in een pan.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Klop in een grote kom de eieren los met de gedroogde basilicum, oregano en peper en zout.

Zet een ovenbestendige koekenpan op het fornuis op middelhoog vuur en bak de knoflook en de spinazie in wat olijfolie tot de groente is geslonken. Dat duurt 2 à 3 minuten.

Voeg de uitgelekte tomatenblokjes toe en laat kort meebakken.

Giet daarna het eimengsel in de pan. Voeg de reepjes bacon toe (houd eventueel wat achter voor de garnering) en roer alles kort door elkaar, tot de ingrediënten goed zijn verdeeld. Laat de frittata een minuut of twee garen, tot je aan de randen begint te zien dat de eieren gaan stollen.

Zet de pan dan in de voorverwarmde oven en laat de BLT frittata in ongeveer 15 minuten gaar worden. Je ziet het aan de goudbruine kleur en als de eieren zijn gestold.

Serveer de BLT frittata met nog wat verse basilicum.

BLT frittata
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.