Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 1 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: aardbeien tiramisu met Bastogne

Voor deze variant op het Italiaanse dessert vervangen we de koffie door verse aardbeien en lange vingers door Bastogne. Dat blijkt immers minstens even lekker, en is perfect ter afsluiting van een Italiaans geïnspireerd diner. En hadden we al gezegd dat deze aardbeien tiramisu ook gewoon nog eens heel erg leuk is om te maken? Yes: zo fijn kan koken zijn.

Deze aardbeien tiramisu is bovendien het perfecte dessert om van tevoren voor te bereiden. Dat kan al een dag eerder, maar reken minstens twee uur. Het enige wat je dan nog hoeft te doen met gasten is dit dessert uit de koelkast trekken en wachten op de welgemeende complimenten…

Aardbeien tiramisu met Bastogne
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Tiramisu met aardbeien en Bastogne

Klop met een garde de eidooiers en 100 gram suiker luchtig in een grote kom. Meng hier de mascarpone doorheen. Tip: de mascarpone is vrij stug, dus je moet je spierballen gebruiken. Maak het jezelf wat makkelijker en voeg de mascarpone in drie delen toe.

Pak er een mixer bij en klop daarmee de eiwitten op tot ze stijve pieken hebben. Spatel de opgeklopte eiwitten daarna voorzichtig door het mascarpone-mengsel.

Zet een bakje met de volle melk klaar.

Zet een ovenschaal klaar en haal de Bastognes één voor één door de melk en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Zorg dat de hele bodem bedekt is (eventueel kun je de speculaasjes op maat snijden).

Schep een derde (of de helft, afhankelijk van de hoogte en grootte van je ovenschaal) van het mascarpone-mengsel op de speculaasjes. Verdeel het met behulp van een spatel en zorg voor een gladde laag.

Verdeel daar de aardbeienplakjes over.

Herhaal de stappen hierboven tot je ovenschaal helemaal gevuld is. Eindig met een laag aardbeien.

Laat de aardbeien tiramisu een uur of twee opstijven in de koelkast. Haal ‘m er daarna uit en bestrooi met extra bastognekruimels en wat hele aardbeien ter decoratie.

Aardbeien tiramisu met Bastogne
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer desserts?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.