Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 23 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: aardappelpuree uit de magnetron (ja, echt)

Ja: we zijn ons ervan bewust dat aardappelpuree uit de magnetron niet sexy klinkt. Maar komt iemand als David Chang met het idee? Dan maakt dat ons toch weer benieuwd. En ja hoor: na een korte blik op zijn recept zijn we meteen om. In feite komt het er vooral op neer dat de Momofukuheld een royale hoeveelheid boter en room in de strijd werpt om met aardappelen en dus de magnetron een romige puree op tafel te zetten. Onmogelijk iets op tegen te hebben toch? Juist. Kortom, een recept dat we graag naar onze eigen Culy-hand zetten.

Wat ons betreft mag aardappelpuree uit de magnetron dan ook schaamteloos op tafel komen als bijgerecht bij gehaktballen, vis of gegrilde groenten. Geen gedoe met aardappelen koken, minder afwas en toch die begeerlijke romige textuur: geef die Chang maar eens ongelijk.

Culy Homemade: aardappelpuree met 30 (!) tenen knoflook van Julia Child

Aardappelpuree uit de magnetron
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Aardappelpuree uit de magnetron

Leg de stukken aardappel in een grote magnetronbestendige schaal. Verhit ze 10 minuten op de hoge stand in de magnetron. Test of ze gaar zijn met een mesje en zo niet, doe er dan nog een paar minuten extra bovenop.

Haal de aardappelen uit de magnetron en pureer ze samen met de boter in een kom met een pureestamper.

Doe de slagroom samen met de knoflook, een flinke snuf zwarte peper en een snuf nootmuskaat in een andere magnetronbestendige schaal.

Verhit het roommengsel een paar minuten in de magnetron op de hoogste stand, tot de room goed heet is en het de smaken van de andere ingrediënten heeft opgenomen. Hou een zeef boven de aardappelen en zeef nu beetje bij beetje het roommengsel. Meng er daarna een klein beetje olijfolie door om de aardappelen mooi te laten glanzen en roer goed met een vork. Streef naar een romige, zachte textuur – al zijn een paar stukjes nooit erg. Proef en voeg indien nodig zout toe.

Klaar? Serveer de aardappelpuree met een extra plens extra vierge olijfolie, een snuf grof zeezout en eventueel met wat verse dille.

Aardappelpuree uit de magnetron (David Chang)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer makkelijke recepten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.