Redactie
Redactie Diner 16 dec 2017
Leestijd: 4 minuten

10 heerlijke kerst amuses in 10 minuten – deel 2

Salade nicoise-wraps

Kook 2 eieren tot ze zachtgekookt zijn. Vul blaadjes Little gem en roodlof (als je ‘m kunt krijgen, gebruik dan de prachtige roze gespikkelde molsla) met ansjovisfilets, plakjes zwarte olijf, kappertjes, plakjes radijs en ringetjes bosui. Voeg daarna ook de partjes ei toe. Maak een snelle vinaigrette van olijfolie, rodewijnazijn, knoflook, citroen en zout en peper en druppel die over de nicoise-wraps.

Tip: Kook de eieren al van tevoren, dan hoef je de wraps alleen nog maar samen te stellen.

Cheat: Hou je niet van ansjovis? Vervang het door tonijn uit blik of schroei rauwe tonijn kort in een hete pan en gebruik die.

Wijntip van Mr. Vino: ook hier kan prima een rosé uit bijvoorbeeld de Languedoc (Zuid-Frankrijk). Of….ook lekker een witte uit de Languedoc. Boven het maaiveld uit komt Domaine Ventenac Cuvée Marie 2016. Te koop bij Grand-vin voor 7,85 euro.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.