Redactie
Redactie Diner 16 dec 2017
Leestijd: 4 minuten

10 heerlijke kerst amuses in 10 minuten – deel 2

Koreaanse gevulde eieren met crispy kwarteleitjes

Halveer de gekookte eieren en prak het eigeel fijn tot het helemaal kruimelig is. Mix met de mayonaise, de gochujang, een deel fijngehakte bosui (de rest houd je achter voor de garnering) en fijngehakte selderij. Maak naar smaak af met wat peper en zout.

Schep het mengsel terug in de eitjes. Garneer met wat reepjes bosui, sesamzaadjes en chili. Leg hoopjes geraspte kaas in een koekenpan. Zodra de kaas bruin wordt en een beetje draderig, leg je er heel voorzichtig een rauw kwarteleitje op. Dit moet ongeveer 1 tot 2 minuutjes bakken, totdat het eiwit is gestold.

Tip: De gevulde eitjes kun je al eerder maken. Maak dan vlak voor het serveren af met de crispy kwarteleitjes.

Cheat: Heb je weinig tijd? Skip de crispy kwarteleitjes.

Wijntip van Mr. Vino: als je deze amuse wilt ‘afblussen’ dan is een droge rosé een prima idee. Gewoon goed zoeken, er is keuze te over (een koud biertje kan ook).

gevulde eieren
Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.