Redactie
Redactie Diner 16 dec 2017
Leestijd: 4 minuten

10 heerlijke kerst amuses in 10 minuten – deel 2

Coquilles met avocado en krokant gebakken pancetta

coquilles

Prak de avocado tot een gladde puree. Bak de pancetta krokant en de coquilles 1-2 minuten per kant in dezelfde pan. Breng de avocadopuree op smaak met zout en peper en serveer met een warme coquille en fijngehakte krokante pancetta.

Tip: Serveer het geheel op een amuselepel, zo proef je in één keer alle ingrediënten en smaakt de amuse het best.

Cheat: Gebruik in plaats van verse, coquilles uit de vriezer en laat deze op kamertemperatuur ontdooien. Dit scheelt een hoop in de kosten, maar is helaas wel iets minder lekker.

Wijntip van Mr. Vino: niet te droge witte wijn. Coquilles zijn zacht en de puree ook. Dus een zachte witte wijn (niet te droog/fris en niet te vol).

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.