Redactie
Redactie Diner 11 dec 2017
Leestijd: 4 minuten

10 heerlijke kerst amuses in 10 minuten – deel 1

Zelfgemaakte toastjes met rivierkreeftjes, creme fraiche en kervel

Maak de toastjes door met een steekring of koekjesvorm figuurtjes uit wit (het liefst oud) casino brood te snijden en ze te roosteren in je oven, broodrooster of pan. Maak een mengsel van rivierkreeftjes met een volle lepel crème fraîche, fijngehakte kervel, zout, peper en een paar druppeltjes citroensap. Bedek de toastjes met het mengsel en serveer met een klein takje kervel.

Tip: Leg het brood voor de toastjes ruim van te voren op je aanrecht zodat het meer kan uitdrogen en maak het mengsel alvast. Maak de toastjes pas een paar minuutjes voordat je het serveert zodat de toastjes knapperig blijven.

Cheat: Koop kant-en-klare toastjes bij de supermarkt of een delicatessenwinkel.

Wijntip van Mr. Vino: een frisse amuse, dus frisse rosé of een frisse witte zoals een Sylvaner uit Luxemburg of de Elzas.

Klik hier voor deel 2 van de lekkerste amuses in 10 minuten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.