Redactie
Redactie Diner 11 dec 2017
Leestijd: 4 minuten

10 heerlijke kerst amuses in 10 minuten – deel 1

Dungesneden entrecôte, rucola en mierikswortel

Gril een mooi stuk entrecôte en kruid met peper en zout. Laat een paar minuutjes rusten onder een stukje aluminiumfolie en maak ondertussen een bedje van rucola. Snijd het vlees in flinterdunne reepjes, leg op de rucola en breng op smaak met een klein lepeltje mierikswortel.

Tip: Koop zo vers mogelijk vlees en laat het goed op temperatuur komen voordat je het grilt.

Cheat: Gebruik in plaats van entrecôte kant-en-klare plakjes rosbief, of Italiaanse bresaola (gerijpt en gedroogd rundvlees, bijvoorbeeld ossenhaas). Voeg bij deze laatste wel een paar druppeltjes olijfolie toe en maak er een rolletje van.

Wijntip van Mr. Vino: wijn op basis van de merlot druif. Kan overal vandaan komen, dus keus te over.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.