Culy
Culy Diner 11 dec 2017

10 heerlijke kerst amuses in 10 minuten – deel 1

Dungesneden entrecôte, rucola en mierikswortel

Gril een mooi stuk entrecôte en kruid met peper en zout. Laat een paar minuutjes rusten onder een stukje aluminiumfolie en maak ondertussen een bedje van rucola. Snijd het vlees in flinterdunne reepjes, leg op de rucola en breng op smaak met een klein lepeltje mierikswortel.

Tip: Koop zo vers mogelijk vlees en laat het goed op temperatuur komen voordat je het grilt.

Cheat: Gebruik in plaats van entrecôte kant-en-klare plakjes rosbief, of Italiaanse bresaola (gerijpt en gedroogd rundvlees, bijvoorbeeld ossenhaas). Voeg bij deze laatste wel een paar druppeltjes olijfolie toe en maak er een rolletje van.

Wijntip van Mr. Vino: wijn op basis van de merlot druif. Kan overal vandaan komen, dus keus te over.

7393674556_7731973aae_z
Bron: Flickr

Wat eten we met Kerst? Download het gratis Culy Kerst Kookboek!

Schrijf je in de voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
10 heerlijke kerst amuses in 10 minuten – deel 1
Sluiten