Redactie
Redactie Diner 11 dec 2017
Leestijd: 4 minuten

10 heerlijke kerst amuses in 10 minuten – deel 1

Caprese, maar dan anders

Mix 2 bollen buffelmozzarella met 2,5 dl slagroom in een blender of met een staafmixer. De consistentie moet gelijk zijn aan die van sorbetijs. Giet de mozzarellacrème in glaasjes en zet in de koelkast. Snijd rijpe tomaten in fijne blokjes en kruid met peper en zout, leg een laagje tomaat op de mozzarella. Maak af met basilicumcress en een paar druppels basilicum-olie.

Tip: Maak de mozzarellacrème ruim van te voren zodat deze op kan stijven, maar haal ‘m wel een kwartier van te voren uit de koelkast.

Cheat: Gebruik de kleinste blaadjes basilicum van een plantje in plaats van de cress of gebruik zongedroogde tomaatjes in plaats van een zoektocht naar de perfecte rijpe tomaten te starten.

Wijntip van Mr. Vino: deze Italiaanse salade met mozzarella past het beste bij een licht rode italiaanse wijn of een eenvoudige beaujolais (wel licht koelen).

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.