Redactie
Redactie Diner 11 dec 2017
Leestijd: 4 minuten

10 heerlijke kerst amuses in 10 minuten – deel 1

Oesters met gin en zeekraal

Open de oesters met een handdoek of oesterhandschoen (check onze tips hier). Giet er een drupje gin op en maak af met een takje zeekraal.

Tip: Koop oesters liever bij de visboer dan in de supermarkt. Vraag je je visboer de oesters te openen? Dan eet je ze (meteen!) als je thuiskomt op.

Cheat:  Geen fan van gin of is de fles al leeg (oeps!)? Ga dan voor één van deze klassieke dressings voor oesters.

Wijntip van Mr. Vino: probeer eens een Vinho Verde (witte wijn uit Portugal) bijvoorbeeld op de site mijnslijter.nl. Alternatief is uiteraard de overbekende Chablis, maar wat natuurlijk ook prima kan bij oesters is een glas Champagne (Of Cava, Sekt, Crémant).

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.