Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 24 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 30

Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zóveel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste foodtrends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan voor week 30? Find out!

Deze week: kombucha met hop, hibiscuscroissants en kaneelbroodjes.

5x nieuwe ontdekkingen voor week 30

1. Mia Kombucha

Voor Culy’s Martine was de kombucha van Mia Kombucha een fijne ontdekking. Niet alleen is het drankje afkomstig uit haar geliefde Italië, de volwassen smaak blijkt de ideale manier om alcoholvrij prikkelender te maken. ”Mia Kombucha is tintelend op de tong, verfrissend als ‘t zo uitkomt en vooral niet te zoet”, aldus Martine. En dit soort verfrissing kunnen we bij Culy altijd wel goed gebruiken.

> Mia Kombucha bestaat in de smaken Gember, Framboos, Italian Hop en Citroen en is online te koop via de Italiaanse webshop Casabase

2. Sproud ijskoffie

Erwtenmelk wint aan populariteit en daar zitten de producten van Sproud mogelijk voor een deel tussen. Waar je de plantaardige melkvervangers eerder enkel in grotere pakken kon scoren, vullen twee ijskoffies het assortiment nu aan. Naast de original heb je ook keuze uit eentje met karamel-zeezout. Dat, ijskoud, op een hete zomerdag? Ja, ja, ja.

> De ijskoffies van Sproud zijn onder meer te bestellen via Crisp.

3. Frisdrank van GIMBER

Ook GIMBER komt met een to-go product: GIMBER Ready.To.Drink. In flesjes of blikjes verkopen ze nu licht bruisende gemberdrankjes met een vleugje citroensap, yuzusap en kruiden. In feite is het daarmee een combinatie van de originele GIMBER N°1 Original en GIMBER N°2 BRUT. Niet in die wereld thuis? Lees hier nog eens hoe dat precies in zat. Hoe dan ook: zo’n drankje biedt de ideale mix van fris, pit en zuur en geeft je daarmee een natuurlijke kick.

> GIMBER Ready.To.Drink. is o.m. online verkrijgbaar via de webshop van GIMBER.

GIMBER: nieuw product uit week 30
Bron: GIMBER

4. Cinnamon knot

De cinnamon knot verovert momenteel de Albert Heijns-bakkerijen en dat ging niet onopgemerkt aan Culy’s Ogechi voorbij. Het voordeel: met steviger deeg dan hun flaky vrienden levert het eten een hoop minder gekruimel op. De smaak is gelukkig net zo boterig, zoet en zacht. Lekker dus, al helemaal met een iced matcha latte à la Ogechi.

> De nieuwe ‘cinnamon knot’ is nu te koop bij Albert Heijn. 

Cinnamon knot Albert Heijn
Bron: Ogechi Chibueze

5. Hibiscus croissant

We schreven er al eerder over: hibiscus duikt tegenwoordig steeds vaker op. In cocktails, in lattes in seltzers, in koekjes én in croissants. Die vind je bij Le Pain Quotidien, waar ze ze ook nog eens vegan maken. Benieuwd hoe dat smaakt? Hibiscus heeft een friszure, fruitige smaak. De vergelijking met cranberry wordt vaak gemaakt, of met rode bessen. Een tof croissantje dus, dat misschien nog wel lekkerder is met een laag boter.

> De hibiscus croissant is te koop in de winkels van Le Pain Quotidien.

Andere lijstjes gemist?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.