Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 3 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 14

Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zóveel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan in week 14? Find out!

Deze week: een nieuw kookboek, brievenbuskoekjes en Japanse natuurwijn.

5x nieuwe ontdekkingen uit week 14

1. Koekn

Hoe stoer: op amper 19-jarige leeftijd bedacht oprichter Kylian zijn bedrijf Koekn, een Groningse webshop voor rustieke cookies. Die zijn niet alleen praktisch te bestellen (de doosjes passen gewoon door de brievenbus), ook qua smaak heb je niks te klagen. Daar zijn momenteel twee varianten in:

  • Kovvie mit kouk: een combinatie van oude wijvenkoek en koffie
  • Drupke chocolade: een combinatie van chocolade en een beetje Nobeltje likeur

Om iemand te bedanken, als versnapering bij de koffie of omdat je eenvoudigweg dol bent op koekjes: aan gelegenheden om de sympathieke koekn in te zetten geen gebrek.

De Groningse koekn zijn te bestellen via de webshop

Koekn Groningen
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

2. Boter met Camargue-zeezout

Boter en zeezout uit de Camargue: kan het ooit misgaan als je deze twee ingrediënten in de mix gooit? Nope. Fijn dus, dat Lidl dat dan ook doet. Hun boter met Camarguezeezout bevat grove zoutkristallen en ligt nu in de rekken van de supermarkt.

3. Bonkers Bars van Barù

Snacken: áls we het doen, dan doen we het goed. Geen wonder dat we nogal enthousiast reageerden op de nieuwe chocoladerepen van Barù, waarbij de decadentie niet geschuwd wordt. Zo hebben ze een variant met pretzel, brownie, fudge en donkere chocolade, maar ook eentje met s’mores en één met cookies. Bonkers bars noemen ze die dingen, en wij tellen nu al af naar ons volgende snackmoment.

De Bonkers Bars van Barù zijn te koop via de webshop van Barù.

4. BBQ-TIJD

Wel dol op barbecue, maar vind je het universum aan tools, technieken en bereidingswijzen nog wat intimiderend? Susan Aretz neemt je in haar nieuwe boek BBQ-TIJD aan de hand mee en laat zien hoe makkelijk het is. Dat doet ze met heerlijke no-nonsenserecepten zoals we die van haar kennen. Caprese portobelloburgers bijvoorbeeld, jerk chicken of s’mores met whiskykaramel. Lekker.

BBQ-TIJD (Fontaine Uitgevers) is o.a. online te koop. 

BBQ-TIJD Susan Aretz

5. GUBI GUBI

Zeg je Japan en zeg je natuurwijn, dan kom je uit bij Gubi Gubi. Daarvoor zoeken Chihiro en Nori – een Japans stel in Amsterdam – de mooiste exemplaren van Japanse wijnproducenten uit. Die kun je via hun webshop bestellen en zeg nu zelf: da’s gewoon tien keer leuker dan een standaardexemplaar uit de supermarkt meegrissen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.