Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 17 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy zoekt een redacteur (28 – 32 uur) die houdt van koken, fotograferen en content maken voor social media

We roepen op de redactie – en daarbuiten – geregel dat we een droombaan hebben en die droombaan kan binnenkort ook van jou zijn. Wij zoeken een culinair redacteur/content maker met minimaal 2 jaar werkervaring in de media/journalistiek/communicatie.

Vacature redacteur Culy

Houd je van schrijven, koken, fotograferen en content maken voor social media? Dan is dit de baan voor jou. Culy.nl is hét culinaire platform waarbij dagelijks genieten leidend is. We inspireren met eigen Culy Homemade-recepten, lekkere food-fotografie, toffe kookvideo’s, culinaire inspiratie, handige kooktips en de beste restaurants. Valt dit bij jou in de smaak? Wij zetten de deuren open voor een redacteur (28-32 uur) per 1 januari.

Wat ga je doen?

Als redacteur bij Culy houd jij je bezig met het bedenken, koken en plaatsen van recepten. Je voorziet alle recepten daarbij ook van foto’s en video’s.

Je staat zelf dagelijks in de keuken, bent op de hoogte van de beste restaurants, kent de hotspots en je ziet kooktrends van veraf aankomen. Die kennis bundel je in vlotte, foutloze, SEO-proof artikelen.

We zijn nadrukkelijk op zoek naar iemand die naast het schrijven óók aan de slag wil met onze Instagram- en TikTok-kanalen. Denk hierbij aan het spotten van trends, het vastleggen en monteren van foodvideo’s en bijvoorbeeld het inspreken van voice-overs. Ideeën hierover in je motivatiebrief zijn een pre.

Bij Culy maak je onderdeel uit van een klein team, bestaande uit een hoofdredacteur, een vaste redacteur en freelancers. De redactie valt onder de afdeling Digital Platforms van Mediahuis, met andere sterke titels als NSMBL, Bedrock, J/M ouders en meer. Je werkt gedeeltelijk vanuit huis en kookt in eigen keuken.

Wat wij in huis willen halen

Wij zoeken een kandidaat met een achtergrond in de media of de journalistiek die zijn of haar passie voor koken kan vertalen in aantrekkelijke content. Van geschreven recepten tot een video voor TikTok. Jij hebt ervaring met foodfotografie en maakt gebruik van je eigen professionele fotocamera. Natuurlijk ben je altijd op de hoogte van de nieuwste restaurants en eettrends voordat deze ‘viral’ gaan.

Het allerbelangrijkste: je bent gepassioneerd over alles wat met eten te maken heeft, schrijft foutloos Nederlandse teksten, kunt goed zelfstandig werken en weet hoe je content voor social media moet maken. Ben jij al actief op TikTok en Instagram, dan zien wij jouw accounts graag bijgevoegd bij jouw sollicitatie!

Lees hier de volledige vacature en reageer!

Culy heeft nu ook een eigen reclame op tv (heb jij ‘m al gezien?)

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.