Auke Sprangers
Auke Sprangers Culinair nieuws 4 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

The Bear (dé serie over een restaurantkeuken) is nu eindelijk te zien in NL!

Het gebeurt niet vaak dat we unaniem razend enthousiast zijn over een serie, hier op de Culy-redactie. Maar het is toch echt zo ver. The Bear is een serie over een restaurantkeuken met ingrediënten die je nooit eerder bij elkaar hebt geprobeerd. Een mix van alles wat je nodig hebt om verzadigd te raken en waar je tegelijkertijd alleen nog maar hongeriger van wordt. Hongerig naar een volgende aflevering vooral.

The Bear: de serie

We waren er natuurlijk als de kippen bij toen we hoorden over een serie die zich volledig afspeelt in een restaurantkeuken. Ietwat sceptisch weliswaar; rekening houdend met gelikte beelden en dito verhaallijn. Maar gelukkig, we werden omver geblazen door de eerste beelden en kunnen niet wachten op meer.

Goed nieuws: de serie is in Nederland dan eindelijk op Disney Plus te zien.

Wat we weten uit de trailer van The Bear

In een notendop en zonder te veel weg te geven – want die persoon wil niemand zijn: in de serie volgen we de ambitieuze Carmy – gespeeld door Jeremy Allen White, ook bekend van die andere indrukwekkende serie genaamd Shameless. Ook wel tot hét culinaire talent bestempeld in de fine dining hoek. Toch maakt hij de keuze om terug naar Chicago te keren en de low key sandwich shop van z’n familie over te nemen. Met alle gevolgen van dien.

Een overzicht van culinaire Netflix tips die elke foodie gezien moet hebben

Lovende recensies

Ja, ook wij dachten toen we hierover hoorden: dit zou een voorspelbaar tafereel als gevolg kunnen hebben. Niks is minder waar, want het tempo – wat in de verte doet denken aan de verfrissende chaos van Uncut Gems – is moordend, de dialogen verrassend en de beelden ongepolijst. De recensies waren dan ook lovend toen de serie eerder dit jaar uitkwam. Met als kleine waarschuwing: vergeet niet adem te blijven halen.

Op het menu

Verwacht dus geen klassiek Chef’s Table intro en scherpe beelden van indrukwekkend opgemaakte borden. In de serie The Bear zien we chaotische familierecepten, keukenruzies, onhoudbaar lange werkdagen en een realistisch rauw beeld van de stad Chicago en haar inwoners.

Geef je er aan over, is ons advies, en je wilt niet anders meer.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.