Auke Sprangers
Auke Sprangers Culinair nieuws 29 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Restaurants at the end of the world: dé nieuwe culinaire docuserie

Het zal niet heel verrassend zijn dat we een culinaire docu op z’n tijd enorm kunnen waarderen. En er staat weer een nieuwe op de planning: ditmaal komt National Geographic met Restaurants at the end of the world. Wij zitten er in ieder geval klaar voor.

De naam zegt ‘t al: er komen restaurants voorbij waar je niet snel toevallig langs zult lopen.

Een nieuwe culinaire docuserie: Restaurants at the end of the world

Een restaurant beginnen, dat is al niet het makkelijkste plan om uit te voeren. Maar een restaurant draaiende houden op een van de meest afgelegen gebieden van de wereld? In de nieuwe docuserie Restaurants at the end of the world zien we hoe dat eraan toe gaat, op vier verschillende plekken zelfs.

Uitdaging 2.0

We zien chef, ondernemer, auteur en Top Chef-winnaar Kristen Kish getuige zijn van de dagelijkse uitdaging om unieke ingrediënten te verkrijgen én te serveren. Zo reist ze af naar Boquete, Panama; Svalbard, Noorwegen; North Haven Island, Maine en Paraty, Brazilië.

De wildernis in

Op alle plekken zien we chefs voortdurend improviseren en aanpassen om hun passie te kunnen blijven volgen. Kish duikt ook zelf de wildernis in om de meest verse ingrediënten te verzamelen. Daar ontdekt ze gaandeweg de cultuur en het hart achter de keuken van de unieke plaatsen.

Vernieuwende smaken

Chef Kish kruipt in de huid van locals en hoort alles én ervaart hoe het is om op dagelijkse basis voor zoveel uitdagingen te staan. Koken in een restaurant op een van de meest afgelegen plekken van de wereld brengt uiteraard vernieuwende smaken met zich mee. Van rendiertong tot kimchisorbet: elke cultuur inspireert met een hoop creativiteit en lokale bronnen weer tot inventiviteit.

Nog héél even wachten: Restaurants at the end of the world is vanaf dinsdag 1 april wekelijks te zien om 17:00 uur op National Geographic.

Meer culinairs op je beeldscherm

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.