Redactie
Redactie Culinair nieuws 10 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Gaga ooh-la-la: Oreo en Lady Gaga komen met een limited edition smaak

Wie even door de Instagrampagina van Oreo scrolt, zal waarschijnlijk de meeste smaken zo snel mogelijk willen proeven. Vanille, pindakaas, pretzel, marshmallow, Lady Gaga, aardbei, kokos… Wait, Lady Gaga? Jazeker. Oreo komt deze maand met een nieuwe limited-edition smaak geïnspireerd op Lady Gaga’s laatste album, zo schrijft ons zusje Bedrock

Niet lang geleden bracht Lady Gaga een nieuw album uit, Chromatica. Het album, dat bestaat uit 16 feel-good nummers, was de aanleiding voor de samenwerking met Oreo.

Oreo en Lady Gaga

Al langere tijd probeert Oreo namelijk positiviteit over te brengen en mensen aan te sporen om op een vriendelijke manier met elkaar om te gaan. Door samen met Lady Gaga de nieuwe smaak uit te brengen, hoopt Oreo mensen aan te moedigen om vriendelijkheid te verspreiden.

Om de boodschap van vriendelijkheid nóg meer te kunnen verspreiden is Oreo nu ook sponsor geworden van de Born This Way Foundation. Deze non-profit organisatie is in 2012 door Lady Gaga opgericht om het welzijn van jonge mensen te verbeteren en de wereld een stukje liever en moediger te maken.

Vegan Oreo’s

Zoals je hierboven kan zien, heeft het koekje een bijzonder uiterlijk gekregen, maar wat verwacht je anders van Lady Gaga? De Oreo’s – bestaande uit twee lichtroze biscuitjes met daartussen een neon groene crème – zullen een vanille-achtige smaak hebben.

En om alles nóg mooier te maken: de koekjes en de crème zullen geheel zuivelvrij zijn. Veganliefhebbers hebben dus geluk, want dit maakt de 17e vegan Oreo-smaak een feit.

Let wel op: Oreo maakt zelf niet de claim dat de producten vegan zijn, omdat ze in dezelfde fabriek gemaakt worden als de niet-vegan koekjes. Hierdoor kunnen de koekjes sporen van melk bevatten. Good to know voor de diehard vegans dus.

Wanneer kunnen we de Lady Gaga Oreo kopen?

De nieuwe Oreo-smaak zal vanaf januari te koop zijn in de VS, Canada en Europa (yes!). Deze maand nog zullen de koekjes nog in kleine pakjes van zes stuks verkocht worden en later in het jaar zullen er ook nog grotere verpakkingen te koop zijn.

Als je op de hoogte gehouden wil worden van wanneer de grote verpakkingen verkocht gaan worden, kun je je aanmelden voor een nieuwsbrief op de Lady Gaga x OREO website. Oreo heeft laten weten dat de eerste 1000 mensen die zich aanmelden een gratis pak koekjes toegestuurd krijgen.

Recepten met Oreo’s:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.