Dit is de culinaire line-up voor Lowlands 2019

We zijn gek op food festivals, maar ook op muziek festivals zijn er tegenwoordig overheerlijke food trucks te vinden met de lekkerste gerechten. Lowlands is zo’n festival waar naast muziek ook het eten een grote rol speelt en er wordt dan ook uitgebreid nagedacht over een overheerlijk food line-up. Wat kan je food wise verwachten op Lowlands 2019? Dat zochten we alvast haarfijn voor je uit.

In de Lowlands App vind je de volledige food line-up op het festival én kun je zien waar alle food stands precies te vinden zijn op het festivalterrein. In totaal staan er 55 partijen. Eén ding is zeker: je hoeft geen honger te lijden.

Wat gaan we eten op Lowlands 2019?

Grappig feitje: om een goede line-up aan cateraars neer te zetten, bekijkt de organisatie van Lowlands nauwkeurig wie er op het festival komt. Één van de dingen waarop ze het aanbod baseren.

Tortilla’s en taco’s

Mexicaans eten is hip. De zogenaamde Taqueria’s poppen in alle steden langzaam maar zeker op en ook op Lowlands zie je veel Mexicaans voorbijkomen.

Denk aan nacho’s maar ook aan soft taco’s met vullingen en toppings en tortilla’s.

Ramen

Ook hip is ramen. Op Lowlands eet je de Japanse noodlesoep bij Hot Mama Hot. Je eet ze ‘s avonds als comforting diner, maar het kan ook prima als ontbijt. Dat is immers hoe ze het in Japan doen.

Kippetjes

Yes, je kunt weer genieten van de langzaam gegaarde kip van ‘t spit bij de Rotisserie. En geinig detail: naast de Rotisserie kan je jeu-de-boulen.

Brasserie 2050

Voor de tweede keer staat dit jaar ook Brasserie 2050 weer op Lowlands. Een heus restaurant dat ‘het eten van de toekomst’ serveert. Hier eet je duurzame gerechten, gemaakt van toekomstbestendige ingrediënten, die we – volgens de Rabobank en The Food Line-Up – ook in de toekomst gaan eten.

Vorig jaar aten we er prachtige gerechten als boeuf bourguignon sans boeuf. Jawel, boeuf, maar dan gemaakt van peulvruchten en bonen in plaat van vlees. Maar ook de karma shoarma, plantaardige shoarma die werd gemaakt van knolselderij, is een absolute aanrader.

#tbt to #lowlands2018 For this weeks #climatefriendlyday we’d like to highlight the epic #karmashoarma by @pascalsebastienlabrie It is completely plant based, made with fresh produce. This amazing comfort food was the ‘nightsnack’ at @brasserie2050 during @lowlands_fest. It only has half the climate impact of a traditional pita shoarma. And man it tastes even better!??? Sam Tobiana

36 Likes, 8 Comments – GiantLeaps (@giantleapsnl) on Instagram: “#tbt to #lowlands2018 For this weeks #climatefriendlyday we’d like to highlight the epic…”

Syrisch eten

Bijna elke keuken is wel op het festival vertegenwoordigd, zo ook de Syrische keuken. Hiervoor ga je naar Mama’s Keuken waar je eten wordt bereid door vluchtelingen uit Syrië.

Ottolenghi style food

Dat we bij Culy fan zijn van de recepten van Ottolenghi, heb je waarschijnlijk wel gemerkt. Maar wij zijn niet de enige! En daarom eet je ook op Lowlands Ottolenghi-style gerechten.

Bij Plenty eet je vega en vegan gerechten, gebaseerd op de recepten uit het kookboek Plenty. Een aanrader is de Zapiekanka.

Bánh xèo

Ook dit jaar kun je op Lowlands jezelf weer volproppen met het Vietnamese bánh xèo. Vergelijkbaar met een pannenkoek, maar dan op z’n Aziatisch. Eén van de favorieten van Hans Kuijpers, de man die verantwoordelijk is voor de catering op het festival. “Verschrikkelijk lekker”, vertelde Hans ons vorig jaar.

Naast bánh xèo eet je op het festival ook andere Aziatische lekkernijen.

Vegetarisch en vegan

Elke cateraar heeft wel een aantal vega gerechten, maar er zijn ook steeds meer vegan opties te vinden op heel Lowlands. Waarom? Er is simpelweg steeds meer vraag naar.

Zo eet je bij bovenstaande Plenty Vegan heerlijke plantaardige gerechten, maar vind je er ook allerlei vegan burgers (Where’s The Beef is een must try maar ook de Dutch Weed Burger vind je weer op het terrein).

Nog een aanrader is dit rijtje is de falafel pita bij The Feeders. Kun je trouwens ook gewoon met je vleesetende vrienden heen, want ze maken er ook pita’s met kip

De rotdog

In contrast met het vorige punt, maar een heus begrip op het festival. Je kunt de ‘rotdog’ halen bij Hans Worst – en voor de kenners: die vind je in de ArmadiLLow – en is een hotdog die je omver blaast. Dik, vet en lekker, precies zoals je ‘m zou kunnen lopen te kennen uit Rotterdam.

#RotDog #HansWorst #Rotterdam #Beursplein

48 Likes, 2 Comments – hotdog van HansWorst (@hotdogkar) on Instagram: “#RotDog #HansWorst #Rotterdam #Beursplein”

Long drinks

Nieuw op het festival is de long drink bar waar lekkere cocktails worden gemixt, mét een flink promillage aan alcohol. Proost!

Duitse wijnen

En in de categorie drinken mogen we ook de wijnbar niet overslaan. Je drinkt hier verfijnde, Duitse wijnen. Denk aan Riesling en Spätburgunder en ander lekkers van onze buren.

Koffie (en taart)

Ook voor je dagelijkse bakkie pleur kun je op het Lowlands-terrein terecht. Haal ‘m bij The Village Coffee of ga naar Rode Rozen & Taartjes of YOOS! voor een biologische kop koffie en bestel er een lekker bio taartje of brownie bij. Ook dat is Lowlands.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Dit is de culinaire line-up voor Lowlands 2019
Sluiten