Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Nieuws 9 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Yes: binnenkort kun je chocolade-hummus zelfs kopen bij Albert Heijn

Hummus als toetje, wij zijn er fan van. En hoewel chocolade-hummus (en vanille, en cookiedough…) tot nu toe vooral beperkt leek te zijn tot Amerika – of je eigen keuken – lijkt ook dat nu eindelijk verleden tijd. Sterker nog, de grootste supermarkt van ons land introduceert nu twee smaken zoete hummus. 

Albert Heijn is al langer aan het experimenteren met verschillende soorten hummus. Naast naturel, pikant, zongedroogde tomaat en pompoen, kun je er nu al een tijdje hummus van avocado, gegrilde groenten, gekarameliseerde ui en zelfs dadel kopen.

Maar nu gaat AH nog wat verder in het zoeter maken van hun kikkererwtenspreads: ze introduceren ook mango- én chocolade-hummus. Of dat lekker is, weten we nog niet zeker, maar dat willen we zéker uitproberen. Op een croissantje, of zo. Hmm.

zoete hummus

Chocolade-hummus als dessert

De hummus kun je natuurlijk gewoon op je brood smeren als een soort gezondere chocopasta), maar het is multifunctioneel voedsel. Albert Heijn schrijft zelf dat de chocolade-hummus ‘ook erg lekker is als dessert met fruit’. Bij de mangovariant kunnen we ons dat ook erg goed voorstellen.

De zoete hummus wordt hiermee ook geschikter voor kinderen, die misschien niet zo’n fan zijn van de smaak van kikkererwten. Want ja, wie houdt er nu niet van chocolade?

chocolade-hummus Albert Heijn

Meer vega(n) bij Albert Heijn

De derde nieuwe soort hummus die de supermarkt presenteert, is pittige harissa-hummus. Die is gemaakt met harissakruiden, eeen kruidenmengsel dat veel in de Noord-Afrikaanse keuken gebruikt wordt.

De afgelopen maanden voegt AH steeds meer spannende (en niet zo spannende) duurzame dingen aan hun assortiment toe, van vegan Ben & Jerry’s en Cornetto’s tot maaltijdsalades met vleesvervangers. Of de chocolade-hummus net zo lekker is, zullen we gauw genoeg merken.

Meer lezen?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Yes: binnenkort kun je chocolade-hummus zelfs kopen bij Albert Heijn
Sluiten