Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Culinair nieuws 8 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu in de supermarkt: sambals, sauzen en meer lekkers van sterrenchef Soenil Bahadoer

Koken als een sterrenchef: we dromen er allemaal wel eens van. Toch blijft het meestal een ver van ons bed show, niet in de laatste plaats door de sauzen die lastig te maken zijn. Helemaal met ingewikkelde specerijen die je niet in je keukenkastje hebt staan. Gelukkig is daar Soenil Bahadoer die in samenwerking met Albert Heijn een culinaire collectie heeft ontworpen waarmee we ons éven een sterrenchef kunnen voelen.

De keuken in met Soenil Bahadoer

We kennen hem – hoogstwaarschijnlijk – allemaal: Soenil Bahadoer is dé chef-kok en eigenaar van het twee (!) sterrenrestaurant de Lindehof in Nuenen. Soenil brengt met zijn Hindoestaanse achtergrond een interessante smaakbeleving in al zijn gerechten.

Hoe hij al die specerijen stuk voor stuk tot hun recht laat komen? Dat leerde hij van zijn moeder. Met de producten van By Soenil die je nu in de supermarkt vindt, kom je nu iets dichter bij die culinaire perfectie.

Meet the chef: Soenil Bahadoer (De Lindehof**)

By Soenil

De collectie van By Soenil bestaat uit verschillende producten die je stuk voor stuk in je keuken- en voorraadkast wil hebben liggen. Het Surinaamse platbrood (verkijgbaar in de smaken: naturel, met chilipeper of met knoflook en koriander) bijvoorbeeld. Heerlijk bij een curry of met een dip.

Daarnaast bestaat de collectie uit verschillende potjes heerlijke specerijenmengsels zoals de bekende garam masala of vadouvan. Daarnaast zijn er ook madinat (een kruidenmix met anijs- en venkelzaad en een beetje chili), geroosterde masala en zelfs tandoori masala. Ideaal om je sterwaardige gerechten mee op smaak te brengen.

De Hindoestaanse keuken van Soenil Bahadoer

De By Soenil collectie bestaat (gelukkig voor ons foodies) uit nóg meer dan de specerijenmengsels en Surinaamse platbroden. Zo zijn er nog mixen voor Surinaamse roti en satésaus, maar ook Surinaamse piccalilly. Dat is een pittige smaakmaker met ingelegde groenten zoals wortel, bloemkool en augurk, maar ook: madame Jeanette! Je weet wel: die pittige madame die zelfs het saaiste leven wat meer spice geeft.

Ook voor bananenchips, Surinaamse sambal, een milde boemboe voor vlees of vis, een Surinaamse borreldip of bami en nasi dip is de By Soenil collectie dé plek. Njang sweetie, oftewel: eet smakelijk!

Je vindt de collectie van Soenil Bahadoer bij Albert Heijn. Shop ze allemaal online via onderstaande knop. 

Alle nieuwe Michelinsterren van 2022 op een rijtje

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.