Culy’s vega kerstmenu: 6 gerechten zonder vlees

Voor dit vega kerstmenu kijken we de kunst een beetje af van Ottolenghi. Het vegetarische hoofdgerecht laten we flankeren door schalen met prachtige bijgerechten. Vooraf beginnen we met twee kleurrijke, kleine gerechtjes. En toe? Een heerlijke chocoladecake. Kortom, 6 lekkere vegetarische gerechten om te serveren met Kerst:

Het vega kerstmenu bestaat uit de volgende gerechten:

– Bietensalade met grapefruit en vanille

– Oosterse pompoensoep met dukkah

– Bloemkoolpuree met gebakken paddenstoelen en pastinaak

– Zoete aardappel met maple syrup en pecannoten

– Salade met dadels, amandelen en gekarameliseerde rode ui

– Makkelijke chocoladecake met chocoladeglazuur

Voorgerecht:

Frisse bietensalade met grapefruit en vanille. Gebruik het liefst van die mooie chioggia bietjes.

Tussengerecht:

Serveer deze Oosterse pompoensoep met nootjes in mooie kleine glaasjes. Lekker met dukkah.

Oosterse pompoensoep

Hoofdgerecht & bijgerechten:

Deze Bloemkoolpuree met gebakken paddenstoelen en pastinaak bevat alle lekkere smaken van de winter.

Voor een zoete touch: serveer dit bijgerecht van zoete aardappel met maple syrup en pecannoten.

zoete aardappel met maple syrup en pecannoten

Fris voor erbij: salade met dadels, amandelen en gekarameliseerde rode ui.

Dessert:

Met deze makkelijke chocoladecake zet je écht iets op tafel, terwijl de uitvoering supersimpel is. Versier met zoveel mogelijk feestelijke sprinkles. Het is Kerstmis, after all

Reageer op artikel:
Culy’s vega kerstmenu: 6 gerechten zonder vlees
Sluiten