Tip: hak je noten terwijl ze nog warm zijn

Terwijl de herfst zijn intrede doet, maken we langzamerhand steeds meer plek voor alle fijne producten die hiermee gepaard gaan. Pompoenen in overvloed, warme chocolademelk en verse noten uit het bos. Een handige tip van ons voor jou: hak je noten terwijl ze nog warm zijn!

Ervan uitgaande dat je ze roostert (dit hoeft natuurlijk niet per sé, maar brengt wel veel meer smaak naar voren), kun je het beste de noten hakken terwijl ze nog warm zijn.

Op dit moment zijn ze relatief zacht en kun je ze veel makkelijker snijden. Daarnaast schieten ze niet uit elkaar en heb je veel beter in de hand hoe je ze precies snijdt. Dit resulteert niet alleen in meer gemak, maar ook in meer gelijke stukjes.

Wanneer de noten afkoelen, worden ze automatisch een stuk harder en taaier. Hierdoor vallen ze sneller uit elkaar als je ze probeert fijn te hakken en krijg je veel meer kruimels in plaats van stukjes. Niet fijn dus.

DSC_0190

Bron: Flickr

Reageer op artikel:
Tip: hak je noten terwijl ze nog warm zijn
Sluiten