Quenelles maken doe je zó

Quenelles, die mooie bolle ovale vormpjes waar ijs of mousse vaak in gedraaid wordt, zien er zo elegant en verzorgd uit op je bord. Maar hoe maak je ze nu? Geen stress, Culy to the rescue!

BXP49608

Bron: Flickr

Een stukje historie…

Hoewel de Romeinen waarschijnlijk al quenelles maakten voor hun grote feasts, werden ze pas in de jaren vijftig van de twintigste eeuw in de Franse keuken echt populair. Volgens Franse traditie worden quenelles gemaakt van gepureerde snoekbaars, het liefst traditioneel geserveerd met een saus van kreeft. Later kwam de vorm in zwang en werden er ook varianten met gehakt gemaakt. Vandaag de dag zien we de vorm natuurlijk in alle andere gerechten: van ijs tot aardappelpuree, en van paté tot chocolademousse.

800px-How_to_form_a_quenelle

Een prent uit 1896

Maar hoe maak je ze?

Quenelles maak je het beste met twee natte (van warm water) eetlepels. We kunnen er alinea’s over volpennen, maar het beste kijk je dit handige uitlegfilmpje!

Reageer op artikel:
Quenelles maken doe je zó
Sluiten