Redactie
Redactie Inspiratie 30 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Gepofte uien voor op de barbecue

Gaat bij jou dit weekend de barbecue weer aan? Pof dan ook een paar uien, met je favoriete kruiden een heerlijk bijgerecht!

Simpeler dan dit wordt het niet: schil een paar witte uien en halveer ze. Leg de helften op stukjes aluminiumfolie (met de glimmende kant naar boven). Besprenkel het snijvlak met een beetje olijfolie, bestrooi met een snufje zout en top met kruiden als tijm, oregano of rozemarijn. Ook lekker: voeg een geplet teentje knoflook toe.

Vouw de folie dicht en leg de pakketjes op de barbecue. Pof totdat ze heerlijk zacht zijn. Dit duurt ongeveer 30-60 minuten, afhankelijk van de grootte van de uien en hoe heet je barbecue staat.

Laat het weer een barbecue niet toe? Dan kun je de uien prima in de oven poffen of (met het snijvlak naar beneden) bakken in een  pan op laagvuur.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.