Redactie
Redactie Inspiratie 25 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

Favoriete desserts van bekende patissiers

Dominique Ansel is inmiddels wereldberoemd door de cronut en zeg je Pierre Hermé, dan denken wij ‘macaron’. Maar, wat is eigenlijk hun persoonlijke favoriet? Huffington Post stelde die vraag aan een aantal bekende patissiers.

Wat is jouw favoriete dessert? Laat het ons weten in een comment onderaan de pagina.

Dominique Ansel – Uitvinder van de cronut

Portugees taartje met gebakken banketbakkersroom

Bron: xmascarol

Ashley Brauze – Patisseriechef bij DB Bistro in NYC

Panna cotta met vanilleroom, watermeloen granita en Siciliaanse pistachenootjes

François Payard – Patissier op verschillende plekken over de hele wereld

Chocolade mille feuille van Le Bernardin in New York City

Taartje444

Dana Cree – Chef bij Blackbird in Chicago

Cheweo, een soort zachte Oreo met verschillende smaakjes. Verkrijgbaar bij Crumble & Flake in Seattle.

Cheweo

Kierin Baldwin – Patissier bij The Dutch in NYC

Éclairs bij Fauchon in Parijs

Bron: avlxyz

Alina Eisenhauer – Eigenaresse patisserie Sweet Kitchen

Gestoomd chocoladetaartje bij Ten Thai in Aguadilla, Puerto Rico

steamed

DeeDee Sanches – Patissier bij Jack Allen’s Kitchen in Austin, Texas

‘Monument chocolate pie’ bij Monument Café in Texas

Pie

Andrea Litvin – Eigenaresse The Spence in Atlanta, Amerika

Salted caramel sundae bij ABC Kitchen met popcorn, pinda’s, ijs, chocoladesaus en slagroom

Sundae

Thiago Silva – Hoofd patisserie voor de EMM Group, een bekende restaurantketen in Amerika

Chocolade mousse-taartje

Choco mousse

Joanne Chang – Eigenaresse en patissier bij de Flour Bakery in Boston, Amerika

Grand Marnier soufflé bij Chez Dumonet in Parijs

Dumonet

Gale Gand – Wereldberoemde patissier en kookboekschrijfster

Citroen-verbena (ijzerkruid) ijs met verse frambozen bij Les Prés d’Eugénie in Parijs

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.