De meest gefotografeerde gerechten van Nederlandse toprestaurants

Als Instagram-verslaafden leek het ons leuk om een lijst te maken van de meest gefotografeerde gerechten van Nederlandse toprestaurants. Denk bijvoorbeeld aan de steak tartare van De Librije, die op de hand wordt aangemaakt, en ‘de appel’ van restaurant Bord’Eau. Kijk, zwijmel en geniet!

1. Steak tartare bij ***De Librije – Zwolle

De steak tartare van De Librije is misschien wel de meest bijzondere die in Nederland wordt geserveerd. In plaats van een normaal bordje te gebruiken wordt deze à la minute op je hand bereid, waarna je hem vervolgens in één hap kunt opeten.

Had an amazing lunch @delibrije today with @arganon #food #foodporn #amazing #chefdiego010 #chefkok #chefslife #food #foodporn #zwolle #instapic #instachef #instafood #inspiration

A photo posted by ChefDiego010 (@chefdiego010) on

De Librije is such an experience ? #dinner #mylove #weekend #foodies

A photo posted by Marlieke Koks (@cottonandcream) on

2. De appel bij **Bord’Eau – Amsterdam

In 2014 schreef culinair journalist Hiske Versprille een stuk over foodfotografie, waarbij ze zoveel mogelijk foto’s verzamelde van ‘De appel’ van restaurant Bord’Eau. Een memorabel gerecht dat ook bij de Culy-redactie in de smaak viel en wordt gemaakt van geblazen caramel en een ‘klokhuis’ van appelsorbet met ‘pitjes’ van chocolade.

Een middag bij Bord'Eau is natuurlijk niet compleet zonder 'de appel'

A photo posted by Liselotte Legebeke (@liselottelegebeke) on

Brilliant pre dessert at two Michelin starred Bord'eau. Apple sorbet inside an apple made of blown sugar. Amazing!

A photo posted by @starfood_scout on

3. Balinese god bij **De Kromme Watergang – Hoofdplaat

Een over het algemeen minder bekend gerecht, maar wel ontzettend vaak gefotografeerd is de ‘Balinese god’ bij restaurant De Kromme Watergang. Hier gieten ze vaker ingrediënten in bijzondere vormpjes, waaronder foie gras in de vorm van een schelp en zo ook bij dit dessert.

#DeKrommeWatergang #dessert #passievrucht #budha #top ?

A photo posted by OlivierleGrelle (@olivierlegrelle) on

Balinese god als toetje #food #Zeeland #dekrommewatergang

A photo posted by Ellen Litz (@ellenlitz1) on

4. Toscanini tartufo

Al jarenlang staat Caffé Toscanini in Amsterdam op ons favorietenlijstje en dat komt met name door hun geweldige tartufo-dessert. Dit bestaat uit ijstruffels gerold door een mengsel van noten en karamel en wordt geserveerd met amaretto, slagroom en chocoladesaus.

La dolce vita! ? #dolci #toscanini #italian #jordaan #caffetoscanini #foodporn

A photo posted by Rogier (@gallie23) on

Pride d e s s e r t ? @stijndeleeuw @ninanikita1 @nienkegrass

A photo posted by Eva Meekes (@evasam93) on

5. Tonijntartaar bij Taiko – Amsterdam

Alweer een jaar geleden hadden wij de eer om te dineren bij Taiko, het Aziatische restaurant van het prestigieuze Conservatorium Hotel. De tartaar van tonijn word geserveerd in een speciaal daarvoor ontworpen doosje, met vijf toppings die je naar smaak kunt toevoegen.

Tuna tartar

A photo posted by Natalia D L (@natalia_d_lsk) on

Taiko's Tuna Tartare. Yes, this melts on your tongue! #so #delish #TaikoID #foodie #conservatoriumhotel #amsterdam #asiancuisine

A photo posted by Taiko (@taikorestaurant) on

6. Buddha beef bij Jaimie van Heije – Ouderkerk aan de Amstel

Jaimie van Heije is een jonge bevlogen kok wiens restaurant huist in Ouderkerk aan de Amstel. Hier kookt hij gerechten geïnspireerd door verschillende keukens van over de hele wereld, waaronder Indonesië, het land waar zijn familie vandaan komt.

Buddha beef is een gerecht met een buddha gemaakt van foie gras die door middel van eetbare verf goudkleurig is gemaakt. De rest van het gerecht bestaat uit huisgemaakte filet americain, toast, sesam en yuzu.

#buddah #duckliver #sesame #filetamerican #herbs #bread #turnip @jaimievanheije

A photo posted by Wesley (@wslyvh) on

Filet Americain à la Jaimie van Heije!

A photo posted by Liselotte Legebeke (@liselottelegebeke) on

7. Oudhollandse snoeptafel bij Bolenius – Amsterdam

Bolenius werd eerder uitgeroepen tot het beste groenterestaurant van Nederland, maar dat is niet de enige reden om een bezoekje te brengen. De Oudhollandse snoeptafel is en blijft voor ons één van de meest memorabele manieren om friandises te serveren.

Lunch. Gorgeous food. Good company. And check out this sweets platter. #nomnomnom #bolenius #zuidas

A photo posted by Ellen Sassen (@ellensassen) on

Sweet(est) tooth. #bolenius #amsterdam

A photo posted by @mmedja on

8. De lippen van Mae West bij **&samhoud places – Amsterdam

Tot slot de iconische lippen van Mae West, beter bekend als het wereldberoemde kunstwerk van Salvador Dali in de vorm van een bank. Bij &samhoud places, het 2-sterrenrestaurant van kok Moshik Roth, krijg je de lippen gemaakt van ganzenlever en omwikkeld met frambozengelei.

Salvador Dali enligt Moshik Roth. ⭐️⭐️

A photo posted by Mikael Einarsson (@einarsson1) on

A photo posted by @ronigalez on

Reageer op artikel:
De meest gefotografeerde gerechten van Nederlandse toprestaurants
Sluiten