Redactie
Redactie Inspiratie 2 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

De allerlekkerste warm-koud sensaties in eten

Goede gerechten draaien allemaal om balans, om ingrediënten die mooi bij elkaar aansluiten, of juist een beetje lekker botsen. Zoet-zout, pittig-mild, krokant-smeuïg. Maar ook: warm-koud. Daarom: onze favoriete warm-koud sensaties in eten.

Warme crêpes met koud roomijs

Een warme crêpe of pannenkoek, zo uit de hete pan, en dan geserveerd met een ijskoud bolletje roomijs. Zo lekker!

Warme sticky toffee pudding (of appeltaart!) met koud roomijs

Een warme taart met een bolletje roomijs: verrukkelijk!

Warme chocoladetaart met koude slagroom

Een chocoldetaart of brownie, straight from the oven, en dan met een lekker dikke klodder opgeklopte slagroom, mascarpone of crème fraîche.

Warme chocoladesaus over koud roomijs

Deze lijkt ons duidelijk: zó lekker.

Affogato: warme espresso en koud roomijs

Affogato (Italiaans voor ‘verdronken’): een toetje bestaande uit roomijs en loeihete, supersterke espresso. Water & vuur in een glaasje.

Affogato

Warme pasta met koude mozzarella

Mocht je dit nog nooit geprobeerd hebben, zet het dan op je lijstje, want dit is écht een aanrader. Warme pasta, liefst met een hete (tomaten)saus, en dan een koude bol mozzarella erop. Deze wordt langzaam zacht door de hitte van de andere ingrediënten en het warm-koud gevoel in je mond is goddelijk.

Warme steak met koude kruidenboter

Heerlijk: een sissende steak van de grill met een plakje koude kruidenboter die dan zo heerlijk smelt.

steak

Warme soep met koude yoghurt

Een lekkere soep, bijvoorbeeld pompoen– of wortelsoep, wordt extra lekker door een swirl koude yoghurt erdoorheen. Ook lekker met kokosmelk of crème fraîche.

Pompoensoep
Culy.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.