Redactie
Redactie Inspiratie 25 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

5 alternatieven voor rode kleurstof

Red velvet cupcakes en macarons zijn voor zoetekauwen moeilijk te weerstaan. Eén klein minpuntje: ze zitten vaak bomvol met chemische rode kleurstof. Gelukkig zijn er ook alternatieven, waarbij de één sterker is qua kleur dan de ander.

Cranberry’s – Lekker én natuurlijk. Kook ze en meng met de rest van je ingrediënten. Let wel op dat cranberry’s een neveneffect kunnen hebben op je eindresultaat, en dan met name wanneer het neerkomt op structuur.

Rode bietensap – Voor velen een bekende, maar toch de moeite waard om te vermelden. Wees niet bang voor de smaak, wanneer je niet teveel gebruikt proef je er niets van.

Rode bietenpoeder – Koop rode bietenpoeder bij natuurwinkels, speciaalzaken of online hier.

Granaatappelsap – Granaatappelsap is niet alleen prachtig rood van kleur, maar ook een belangrijk bron van vitaminen en anti-oxidanten. Gebruik wel het liefst vers granaatappelsap.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.