9 x heerlijke kaneelstokjes gebruiken

Kaneelstokjes: ze geuren heerlijk en zien er prachtig uit. Maar hoe gebruik je ze in gerechten? Culy geeft 9 fijne tips.

1. Stop een stokje in een pot met suiker. Hallooooo heerlijke kaneelsuiker! Voor extra kleur & geur kun je ook wat gemalen kaneel toevoegen.

5148498196_d204478dfb_z

Bron: Flickr

2. Breek een stokje doormidden en laat mee sudderen in een herfstige stoofpot.

2897325912_cc4366355b_z

Bron: Flickr

3. Laat een klein stukje meekoken met (basmati)rijst.

2284570753_6d6533ba3b_o

Bron: Flickr

4. Doe een stukje in een pot heet water; deze kaneelthee is zoveel lekkerder dan uit een zakje!

6023181462_0f79b5b735_b

Bron: Flickr

5. Neem twee stokjes en week ze een nachtje in een liter water. De volgende dag is dit water heerlijk geurig en kun je het gebruiken voor koffie of thee.

Bron: Flickr

6. Breng een Indiase curry op smaak door een stokje kaneel mee te koken.

Bron: Flickr

7. Maak homemade appelmoes en laat een gebroken stokje meekoken bij de appelstukjes.

Bron: Flickr

8. Doe één gebroken kaneelstokje in een pan met water, breng aan de kook en laat het een uurtje op heel laag vuur sudderen. Haal het stokje eruit en laat het water afkoelen. Een perfecte basis voor limonade.

9. Verwarm een kopje rum met een stukje kaneelstok en laat zachtjes sudderen in een pannetje op het vuur. Puur winters genot!

8245393647_8dcd1ed92a_b

Bron: Flickr

Reageer op artikel:
9 x heerlijke kaneelstokjes gebruiken
Sluiten