Redactie
Redactie Inspiratie 6 nov 2013
Leestijd: 2 minuten

9 x handige tips die van jou een betere (thuis)kok maken

Niet geheel onverwacht (…) is de Culy redactie gek op koken, en hoewel we het bijna dagelijks doen, valt er altijd wat te leren. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor ons en dus zetten we onze favoriete tips op een rijtje.

Met behulp van onder andere Buzzfeed.

1. Leer bouillon te maken

Het is supersimpel en geeft je soepen meteen een explosie aan smaak.

Bouillon
Bron: Flickr

2. Ga aan de slag met emulsies

Een simpele vinaigrette of hollandaise kan soms al wonderen doen, maar wil nog wel eens de nodige techniek vergen. Ga er daarom mee aan de slag en oefen erop los. Tip: maak je eigen mayonaise!

mayo
Bron: Flickr

3. Gebruik zout! 

Uiteraard niet té veel, maar er is niets zo erg als een gerecht dat niet goed genoeg op smaak is gebracht.

Bron: Flickr

4. Wees niet bang voor hitte

Of het nu gaat om een hete pan op het fornuis of een braadslee in de oven; hitte kan zorgen voor geweldige texturen en smaak. Pas natuurlijk wel op dat het niet verbrandt en stel altijd je eigen veiligheid als prioriteit.

Bron: Flickr

5. Lees altijd eerst het hele recept door

Ja, inderdaad! Lees áltijd het hele recept van tevoren door zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Bron: Flickr

6. Proef! 

Misschien wel de belangrijkste van allemaal: proef! Zonder je gerecht continu te proeven heb je geen grip op het eindresultaat en kan het heel anders worden dan je had verwacht.

Bron: Flickr

7. Gebruik geklaarde boter

Geklaarde boter is vele malen langer houdbaar doordat de eiwitten eruit zijn gehaald. Daarnaast geeft het meer smaak aan je gerecht én wordt het niet (of minder snel) bruin of bitter tijdens het bakken.

8. Knip de steeltjes van een kruidenplantje onderaan af

9. Maak je boter zacht in plaats van het te smelten

Zijn deze tips nog niet genoeg voor je? Klik dan hier voor nog meer handigheidjes!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.