Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Kooktips Gisteren
Leestijd: 2 minuten

Ruth reichl maakt de diva der tosti’s: dit zijn haar beste tips

Volgens Ruth Reichl is een goede tosti veel meer dan simpelweg gesmolten kaas tussen twee sneetjes brood. “A great grilled cheese sandwich is a seriously seductive creature. Warm, tangy and gooey, it should be absolutely irresistible,” schrijft de invloedrijke foodcriticus en voormalig hoofdredacteur van Gourmet Magazine. Maar waarom genoegen nemen met een gemiddelde tosti als je met een paar slimme tweaks een meesterwerk kunt maken? Dit zijn haar beste tosti-tips, inclusief haar onweerstaanbare recept.

De geheimen van een next-level tosti volgens Ruth Reichl

Zelfs een simpele tosti met witbrood en Velveeta-kaas (Amerikaanse smeltkaas) is al lekker, zegt Reichl. Maar ze vindt dat we niet moeten settelen voor “good enough.” Dit zijn haar beste tosti-tips om die grilled cheese écht onweerstaanbaar te maken:

  1. Gebruik altijd echte boter. Margarine is uit den boze! Besmeer zowel de binnen- als buitenkant van het brood met boter voor extra smaak en een perfecte korst. Je kunt ook een dunne laag mayonaise aan de buitenkant smeren; dat voorkomt aanbranden en voegt een subtiel zuurtje toe. Lees ook even dit is waarom mayonaise je tosti nóg lekkerder maakt.
  2. Rasp de kaas. In plaats van plakjes te gebruiken, smelt geraspte kaas sneller en gelijkmatiger.
  3. Voeg fijngesneden uien toe. Een eetlepel fijngesneden ui, sjalot, bosui of knoflook per sandwich geeft extra diepgang aan de smaak.
  4. Smeer een dunne laag mosterd of mierikswortel op het brood. Dit geeft een subtiele, pittige kick.
  5. Druk wat geraspte kaas op de buitenkant van het brood. Hierdoor krijg je een heerlijk knapperige en smaakvolle korst.
  6. Blijf opletten! Een tosti bakt snel en kan gemakkelijk verbranden.

Ruth Reichl’s ultieme tosti recept

Wil je de perfecte tosti maken volgens Reichl’s methode? Volg dan dit recept:

Ingrediënten (voor 1 tosti):

  • 1 sjalot, bosui, prei of ui (of een combinatie)
  • 1 teen knoflook
  • 115 gram cheddar kaas (bij voorkeur Montgomery), geraspt
  • 2 sneetjes stevig zuurdesembrood
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel mosterd of mierikswortel
Tosti tips van Ruth Reichl / grilled cheese
Unsplash

Zo maak je ‘m:

  1. Snipper de sjalot, bosui, prei of ui fijn en hak de knoflook.
  2. Meng dit met het grootste deel van de geraspte kaas.
  3. Besmeer de binnenkant van het brood met boter en smeer een dunne laag mosterd of mierikswortel op een van de sneetjes.
  4. Leg de kaasvulling tussen de sneetjes brood (met de boter aan de binnenkant).
  5. Besmeer de buitenkant van het brood met mayonaise en druk er een beetje geraspte kaas op.
  6. Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de tosti ongeveer 4 minuten per kant, tot de buitenkant goudbruin en krokant is en de kaas volledig gesmolten.

Meer artikelen over kaas?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.