Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Kooktips 31 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Kooktips uit de restaurantkeuken: een spuitzak vullen zonder geknoei

In de restaurantkeuken bereiden de chefs dagelijks niet alleen de lekkerste maaltjes, het is ook een groot keuken-hack-walhalla. Want al die uren per dag dat de chefs er bezig zijn met eten, moeten ze nuttig besteden. Snel, efficiënt én zonder kleerscheuren snijden, roeren, mixen en eten bereiden kan maar op één manier: met heel wat handige trucjes. Daarom verzamelen wij de handigste kooktips uit de restaurantkeuken voor je. Deze keer: in je eentje een spuitzak vullen zonder geknoei.

Kooktips uit de restaurantkeuken

Culy’s Martine dompelt zich niet alleen wekelijks onder in alles over eten en drinken om er daarna artikelen over te schrijven, ze werkt daarnaast in de restaurantkeuken. Hier leerde ze vlot en efficiënt ‘meppen’ en daarbij tientallen handige foefjes om dat zo goed mogelijk te doen. De beste kooktips uit de restaurantkeuken deelt ze elke week op Culy. Want wat voor de chefs een no brainer is, kan voor de thuiskok een heuse eye opener zijn.

spuitzak vullen stock pexels
Bron: Pexels

In je eentje een spuitzak vullen zonder geknoei

Martine: “Lekkere sauzen, lopende desserts en olies bewaar je ideaal in spuitzakken. Sowieso een tip om altijd een rol afscheurbare spuitzakken in je keukenkastje te hebben liggen. Ze komen namelijk op de gekste momenten van pas.

Toch gebeurt het vaak genoeg dat wanneer je je beslag voor een moelleux of een wasabimayo nét klaar hebt, er niemand bij je in de keuken is om of de spuitzak vast te houden of het mengsel in de spuitzak te scheppen.

Het is dan erg handig om je spuitzak in een wijnkoeler of een smalle vaas te zetten. Zet ‘m erin en doe de randen van je spuitzak (best een stuk) om de rand van de koeler of vaas heen. Zo kun je met twee handen het mengsel in de spuitzak scheppen én heb je daarna genoeg ruimte over om er een knoop in te maken.”

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.