Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 29 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Een zomers weekmenu: de favorieten voor 1 t/m 8 augustus

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. De zomer is in volle gang en dat biedt eindeloos veel mogelijkheden op het bord voor dit weekmenu. We hebben de lekkerste voor deze week op een rijtje gezet.

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Niet geheel onbelangrijk: dit zijn de lekkerste zomerdrankjes van 2022 om erbij in te schenken.

Maandag

We trappen het zomerse weekmenu af met een gezonde en kleurrijke bowl. Fijn om naar te kijken, nog fijner om op te eten, deze vegan bibimbap. Een plantaardige variant van één van de meest iconische Koreaanse gerechten, volop variatie in één gerecht en niet te vergeten: de ene hap nog smaakvoller dan de ander.

vegan bibimbap
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: vegan bibimbap boordevol groenten

Dinsdag

Niks gezelliger dan een diner rond de tafel met een gerecht om te delen als middelpunt. En laat dat nou precies het geval zijn bij een flammkuchen. Dit exemplaar met Prosciutto, ei en groene kruiden is er zo eentje waar het hele gezelschap gegarandeerd blij van wordt wanneer ‘ie op tafel verschijnt.

Flammkuchen met ei
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Flammkuchen met ei, Prosciutto en groene kruiden

Woensdag

Simpel en perfect voor een doordeweekse dag en tijdens een zomers weekmenu: kip met aardappelen. En niet zo maar een versie, maar eentje met in piri pirisaus gemarineerde kippendijen en goudbruin gebakken piepers. Een klassieker in een pittig jasje, alles waar je zin in hebt op een woensdag, als je het ons vraagt.

Kip piri piri schotel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke kip piri piri schotel met gebakken aardappeltjes en sla

Donderdag

Recepten van Yvette van Boven zijn werkelijk áltijd smaakvol en een feest om naar te kijken. Zo ook deze graansalade. “Dit is zo’n gerechtje dat ik maak van restjes: restje granen of rijst over, restje kruiden, handje bladgroen. Het is eigenlijk geen recept maar een manier om de koelkast te legen en tegelijkertijd een voedzame lunch te maken”, aldus Yvette.

Groene graansalade Yvette van Boven
Bron: Oof Verschuren

> Naar recept: Groene graansalade met linzen, tomaat & ei (van Yvette van Boven)

Vrijdag

Smaakvolle bowls: we kunnen er geen genoeg van krijgen. En de Vietnamese keuken ook niet trouwens. Dus besloten we deze twee favorieten te combineren in een Vietnamese bowl, mét gehaktballetjes met citroengras. Kers op de taart: een goede lik sriracha-mayo.

Vietnamese bowl / banh mi bowl
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: Vietnamese bowl met gehaktballetjes met citroengras

Zaterdag

Heimwee naar die ene Spanje trip? Dat kunnen we ons maar al te goed voorstellen. Deze Spaanse bonensoep met venkel en chorizo brengt alle goede herinneringen in één klap terug tijdens dit zomerse weekmenu. Wat het extra leuk maakt: je kunt volop variëren met de ingrediënten. Beetje witte kool over? Gooi het erin! Reepjes paprika? Doen.

Spaanse bonensoep met venkel en chorizo
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: pittige Spaanse bonensoep met venkel en chorizo

Zondag

We weten niet hoe het bij jou thuis is, maar wij vinden het heerlijk om op zondag iets heel lekkers te bereiden zonder er uren voor in de keuken te staan. Het zomerse weekmenu afronden met weinig inspanning dus. En dat gaat precies goed met deze maaltijdsalade met garnalen en mais. Licht, fris en supersmaakvol door het grillen van de ingrediënten. Klaar voor een nieuwe week!

Maaltijdsalade met gegrilde sla en garnalen

> Naar recept: Culy Homemade: maaltijdsalade met gegrilde sla, garnalen en maiskolven

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.