Culy
Culy Inspiratie 15 februari 2014

Kijk uit malloot, zo open je een hele kokosnoot!

Pak je hamer en schroevendraaier erbij, want vandaag gaan we kokosnoten kraken! De tips en foto’s komen van Food52

Het lijkt een zware opgave, maar het openen van een kokosnoot is echt zo moeilijk nog niet. Je moet alleen weten hoe! Het enige wat je nodig hebt zijn een hamer, een platte schroevendraaier en een oude handdoek.

Leg de handdoek zo neer dat hij een stabiele basis vormt voor de kokosoot, en leg deze erop. Zet ‘m zo neer dat de ‘oogjes’ omhoog kijken. Zet de punt van de schroevendraaier op een van de oogjes en sla met de hamer op de bovenkant. Doe dit ook met de resterende oogjes, draai de kokosnoot om en giet het water er voorzichtig uit. Zeef het kokoswater door een fijne zeef en geniet ervan!

kokos2kokos3

Spreid vervolgens de handdoek open en leg de kokosnoot in het midden. Pak volledig in en vouw de vier punten naar elkaar toe zodat je een soort ‘slinger’ krijgt. Zwaai de kokosnoot van je schouder naar beneden op een hart oppervlak zodat hij uit elkaar valt.

Haal de handdoek los en gebruik de schroevendraaier om de stukjes vruchtvlees los te halen van de schil. Haal tot slot met een dunschiller de bruine huid van het kokosvlees.

kokos4kokos5kokos6kokos7kokos8

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Kijk uit malloot, zo open je een hele kokosnoot!
Sluiten