Culy
Culy Inspiratie 28 februari 2014

Zeer inspirerend: 8-jarig leukemie patiëntje start online kookshow

Hier smelten we van: de 8-jarige Arthur Gonzaga uit Brazilië, die kortgeleden behandeld werd voor leukemie, is zijn eigen online kookshow begonnen. Zo ontzettend schattig!

Vanwege zijn behandeling lag Arthur met Kerst helaas in het ziekenhuis. Zijn vader en stiefmoeder probeerden er toch iets leuks van te maken en bedachten dat ze, als Arthur weer thuis zou zijn, een kookshow zouden opstarten. Koken is namelijk Arthur’s grote hobby. Een vriendin van de familie leende haar keuken uit en toen Arthur uit het ziekenhuis kwam, begonnen ze direct met opnames te maken.

Arthur Gourmand2

Niet veel later verschenen de filmpjes op YouTube. Dat het zo’n succes zou worden hadden ze nooit durven dromen: Arthur heeft als bijna 5000 likes op de Facebook-pagina van zijn kookprogramma ‘Arthur Gourmand’.

Arthur heeft inmiddels drie gerechtjes bereid: ossenhaasfilet met asperges en puree van pastinaak, gebakken vis, en een fruitsalade met passievruchtenroom. En het wordt nog leuker: je kunt op zijn Facebook-pagina verzoekjes indienen voor gerechten waarvan je zou willen dat hij maakt. De filmpjes zijn in het Portugees, maar het is sowieso ontzettend leuk om dit levenslustige jongetje zo te zien stralen als hij kookt.

Arthur Gourmand3

Zijn vader fungeert in de filmpjes als assistent. Helemaal cool is dat Arthur zijn eigen koksbuis heeft, met zijn naam er op geborduurd. Het gaat gelukkig weer beter met zijn gezondheid en hij heeft volgens zijn Facebook-berichten ontzettend veel zin om nog meer filmpjes te maken. Wij worden hier heel blij van!

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Zeer inspirerend: 8-jarig leukemie patiëntje start online kookshow
Sluiten