Culy
Culy Inspiratie 30 november 2015

Wordt dit hét nieuwe iconische gerecht van het Waldorf Astoria?

Het Waldorf Astoria-hotel in New York City is de plek waar een aantal van de bekendste gerechten ter wereld voor het eerst werden gemaakt. Om dit te vieren gaat Waldorf Astoria (wat inmiddels bestaat uit meerdere hotels & resorts) op zoek naar een nieuw iconisch Waldorf-gerecht. 

Een paar maanden geleden schreven we over één van de belangrijkste personen voor de Amerikaanse gastronomie, James Beard. Na zijn dood werd The James Beard foundation opgericht: een stichting die veelbelovende talenten op culinair vlak steunt.

Het stimuleren wordt op veel verschillende manieren gedaan en één daarvan is in samenwerking met Waldorf Astoria Hotels & Resorts.

Een nieuw iconisch gerecht op de kaart

Omdat het Waldorf Astoria de bakermat is geweest voor een aantal van de meest iconische gerechten van vandaag de dag (niet alleen de waldorfsalade, maar ook eggs benedict en de red velvet cake zijn daar ontwikkeld), is een wedstrijd in het leven geroepen.

Sinds vorig jaar organiseert de stichting samen met de hotelgroep een wedstrijd onder vijf hotels en hun koks, genaamd Taste of Waldorf Astoria. Samen met jonge culinaire talenten uit Amerika gaan zij de uitdaging aan om een nieuw, iconisch gerecht voor de hotels te ontwikkelen.

De talenten worden gekozen uit een andere wedstrijd, gehost door de James Beard Foundation, en vervolgens gekoppeld aan de deelnemende chefs.

Het Waldorf Astoria Amsterdam bestaat uit zes grachtenpanden naast elkaar
Het Waldorf Astoria Amsterdam bestaat uit zes grachtenpanden naast elkaar

Amsterdam vs. de rest

Dit jaar is ook Amsterdam aan de beurt en ging Sidney Schutte, executive chef van Waldorf Astoria Amsterdam en van het met twee Michelinsterren bekroonde Librije’s Zusje, aan de slag.

Samen met Grae Nonas uit Austin, Texas ontwikkelde hij wat in hun ogen een iconisch Waldorf-gerecht zou moeten zijn.

En de tegenstanders? Tijdens de wedstrijd strijden Sidney en Grae tegen de koks van de hotels in New Orleans, Beijing, Jeruzalem en Orlando.

Sidney Schutte met Grae Nomas in de keuken
Sidney Schutte met Grae Nomas in de keuken

We’ve got a winner

Culy was in de gelegenheid om het gerecht te proeven, en geloof ons: we’ve got (wat ons betreft) a winner! 

De Nederlandse inzending bestaat uit een in knoflookboter gegaarde beukenzwam met paddenstoelenvinaigrette, kaffir lime, ingelegde radijs, crème van Gouda Gris Sec (een soort Nederlandse Parmezaan) en gerookt eigeel.

Inderdaad, een mond vol, zowel in woorden als smaak. Het ziet er dus ook niet alleen spectaculair uit, we werden gewoonweg stil van alle verschillende smaken die zo goed bij elkaar passen.

Sidney en Grae proeven hun gerecht
Sidney en Grae proeven hun gerecht
Wordt dit de winnaar?
Wordt dit de winnaar?

Hoe nu verder?

Sidney en Grae hebben hun gerecht dus ingezonden, maar hoe gaat het nu verder? In februari volgend jaar presenteren de vijf koppels hun gerechten tijdens een evenement in het Waldorf Astoria New York.

Hier wordt het nieuwe iconische Waldorf-gerecht bekendgemaakt en vanaf dan wordt het als moderne klassieker toegevoegd aan de menukaarten van alle 25 (!) Waldorf-hotels en -resorts.

Wij zijn benieuwd… Zal Amsterdam winnen? 

De entree van het Waldorf Astoria Amsterdam
De entree van het Waldorf Astoria Amsterdam

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Wordt dit hét nieuwe iconische gerecht van het Waldorf Astoria?
Sluiten